Ahlat, 1071 Kutlamalarına Hazır

Bitlisin Ahlat ilçesinde yarın başlayacak olan 1071 kutlamaları için son hazırlıklar tamamlandı.

Ahlat, 1071 Kutlamalarına Hazır
  • 22 Ağustos 2018, Çarşamba 20:07
Bitlisin Ahlat ilçesinde yarın başlayacak olan 1071 kutlamaları için son hazırlıklar tamamlandı.
Bu yıl Ahlattan başlayacak olan 1071 Malazgirt kutlamalarının heyecanı ilçede yaşanırken, kutlamaların yapılacağı alanda ise çalışmalar tamamlandı.
Kutlama alanında incelemelerde bulunan Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, yarın başlayacak olan kutlamalar için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, Aslında 2 aydır hazırlıklarımızı sürdürdüğümüz bir çalışma ortaya bıraktık. İnşallah yarın başlayacak olan Ahlat-Avrasya Kültür buluşması çalışmamızda hayat bulacak. 3 gün boyunca burada Etno Spora dayalı ciddi etkinlikler olacak. Bu etkinlikler atlı okçuluktan karakucak güreşlerine, yağlı güreşlerde dahil Türk milletinin geçmişinde bulunan tüm Ata Sporlarının tamamını burada göreceksiniz. Aynı zamanda 50 şehrimizden gelen el sanatkarlarımız ürünlerini bu alanda sergileyecek. Burası gerçek anlamda bir festival ama Sultan Alparslannın otağı 1071i hatırlatma adına da bin yıl önce ki başkentimiz Ahlattan ciddi bir sesle de 26sında Malazgirte geçeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda dirilişimizi yeniden ilan edeceğiz dedi.
AHLATTA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Bu yıl ilk kez Ahlattan başlayacak olan Malazgirt Zaferinin 947. yıl dönümü etkinliklerinin yapılacağı alanlarda hummalı çalışmalar tamamlandı. Birçok medeniyetin izlerini taşıyan ve kültür turizmi açısından önemli bir destinasyon olan Ahlatta, Malazgirt Zaferi kutlamaları kapsamında Çarho mevkiindeki 400 dönümde Han Otağının (büyük otağ) yanı sıra 30 çadır ve çocuk oyun alanları kurularak sportif faaliyetlerin yapılacağı alanlar oluşturuldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık