Adana Devlet Tiyatrosu 9 Ekimde Perde Açıyor

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) 9 Ekimde “Kadın Sığınağı” oyunuyla perde açacak.

Adana Devlet Tiyatrosu 9 Ekimde Perde Açıyor
  • 18 Eylül 2018, Salı 16:43
Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) 9 Ekimde “Kadın Sığınağı” oyunuyla perde açacak.
ADT Müdürü Sevinç Gediktaş, yaptığı açıklamada, geçen sezon görevi devraldığını belirterek, oyunların yüzde 90ın üzerinde doluluk oranına sahip olduğunu, yaklaşık 70 bin seyirciyle buluştuklarını söyledi. Yeni sezon hazırlıklarına 14 Ağustosta üç ödüllü usta yazar Tuncer Cücenoğlunun kaleme aldığı, çeşitli sinema ve dizi filmlerden tanınan aynı zamanda seslendirme sanatçısı olan Tomris Çetinelin yönettiği “Kadın Sığınağı” adlı oyunun provalarıyla başladıklarını kaydeden Gediktaş, Farklı nedenlerden, bir kadın sığınma evine toplanmış kadınların yaşamlarından kısa bir günün anlatıldığı, gazetelerin 3. sayfalarında okuduğumuz hayatları gözler önüne sererek, kadına yönelik şiddetin ve istismarın sorgulandığı oyunumuz ilk gösterimini 9 Ekimde H.Ö. Sabancı Kültür Merkezi Sahnesinde yapacak. 11 kadın oyuncumuzun rol aldığı oyunun dekor tasarımı Suar Şeylana, kostüm tasarımı Yıldız İpeklioğluna, ışık tasarımı Kadir Karagöle ve müzikleri Tanju Kumbaracıoğluna ait dedi.
Sosyal sorumluluk projesi olan ve 2013-2014 sezonunda seyirciden destek aldıkları “Yarınlara geç kalmadan adlı oyunun da provalarına başladıklarını söyleyen Gediktaş, Aile içi şiddeti ve madde bağımlılığını konu alan “Yarınlara Geç Kalmadan” bir çocuğun hayatının nasıl bir anda değiştiğini ve bu değişimde kimlerin nerede hata yaptığını gözler önüne sermektedir. Feyzullah Arslan-Nerrmin Ertükmenin yazdığı ve oyuncularımızdan Gökhan Doğanın yönettiği oyunumuz 23 Ekimde izleyici karşısına çıkacak diye konuştu.
Gediktaş, bu yıl yeni oyunların yanı sıra, geçen sezondan seyircilerin beğeniyle izlediği ve çoğu zaman bilet bulmakta zorlandıkları “Fareler ve İnsanlar”, “Bu da Geçer Ya Hu, minik izleyicilerimiz için “Don Kişot” ve “Ali Baba ve Kırk Haramiler adlı oyunları da tekrar sahneleyeceklerini kaydetti.
Biletlerin 26 Eylülden itibaren gişelerden alınabilecek. Öğrenci ve toplu alımlarda 7,5 TL, sivil biletler ise 12 TLden satılacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık