6. Uluslararası Cam Festivali Sona Erdi

Odunpazarı Belediyesi tarafından ‘Camın Büyüsü sloganı ile düzenlenen 6. Uluslararası Cam Festivali, Çağdaş Sanatlar Galerisinde gerçekleştirilen sergi ile sona erdi.

6. Uluslararası Cam Festivali Sona Erdi
  • 01 Ekim 2018, Pazartesi 15:12
Odunpazarı Belediyesi tarafından ‘Camın Büyüsü sloganı ile düzenlenen 6. Uluslararası Cam Festivali, Çağdaş Sanatlar Galerisinde gerçekleştirilen sergi ile sona erdi.
Sergide Amerikadan Alexis Silk, Hollandadan Josja Caecilia Schepman, Almanyadan Simone Fezerin 4 gün süren festival boyunca hazırladığı eserlerin yanı sıra Türkiyeden cam sanatçıları ve bilim insanlarının eserleri de yer aldı. Sergi açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt yurt dışında olduğu katılamadı. Eskişehirli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Başkan Kurta vekâleten Meclis Üyesi Cahide Tetik, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, akademisyenler ve öğrenciler yer aldı.

“Sanat, barışa köprüdür”
Açılışta koşan Cahide Tetik, Odunpazarı Belediyesinin Uluslararası Cam Festivalini bu yıl 6. kez düzenlediğini söyledi. Kurşunlu Külliyesinde yer alan sıcak cam atölyelerinde gerçekleşen festivalin 4 gün boyunca sanatçıların workshopları ile devam ettiğini kaydeden Tetik, “Sanatın cinsiyeti olmaz derler ya festivalimize katılan, emek veren anlam katan kıymetli kadın cam sanatçılarına da ayrıca vurgu yapmak istiyorum. Gördüğünüz gibi sanat, aslında barışa köprüdür. Sanat, çağdaşlıktır. Sanat, kardeşliktir. Sanat, ortak bir dildir” dedi.

Sanata ve sanatçıya her zaman destek veriyoruz
Festivale katılan sanatçılara teşekkür eden Tetik, camın Anadolunun binlerce yıllık tarihinden gelen gerçek bir kültür mirası olduğunu vurguladı. Odunpazarı Belediyesinin sanatın, insan ve kent yaşamı için ne kadar önemli olduğunu bildiğini söyleyen Tetik, Odunpazarı Belediyesinin çağdaş kentlerin kültür ve sanat çalışmaları ile oluşacağının bilinciyle hareket ettiğini vurguladı. Tetik, “Odunpazarı Belediyesi yıl içinde 4 ayrı festivale imza attı. Sanata ve sanatçıya her zaman destek veriyoruz. Sanatçıların özgün eserler üretebilecekleri atölyeler hazırlıyoruz. Sıcak Cam Atölyelerimizde gerçekleştirilen Cam Festivali ile bu alanda Eskişehire marka kazandıracağımıza inanıyoruz. Kentimizin ticaret ve sanatsal hayatında ciddi katkılar sağlayacağını biliyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından katılımcılar, sergi alanını gezdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık