5. Uluslararası Yedi Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali Gerçekleştirildi

5. Uluslararası Yedi Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali kapsamında Doğal Plato Hatay 7 Kısa Film Çekim Günleri tanıtımı Hatayın Payas ilçesinde gerçekleştirildi.

5. Uluslararası Yedi Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali Gerçekleştirildi
  • 01 Temmuz 2018, Pazar 14:59
5. Uluslararası Yedi Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali kapsamında Doğal Plato Hatay 7 Kısa Film Çekim Günleri tanıtımı Hatayın Payas ilçesinde gerçekleştirildi.
Payas ilçesinde restorasyon çalışmaları tamamlanan Osmanlı mimarisi olan tarihi Cin Kulede yapılan tanıtım toplantısına Payas Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Bekir Altan, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran ve davetliler katıldı.
Festival Koordinatörü Eda Sürmeli, Yedi Velayet 7 Vilayet konusu ve temasıyla dünyanın ilk tasavvuf filmleri festivalinin bu yıl 5.sini düzenlediklerini belirterek, Hatayda düzenlememizin en büyük sebebi bu muhteşem şehri beyaz perdeye yansıtmak. Şu ana kadar 3 tane filmimizin çekimlerini gerçekleştirmek üzereyiz. Bu filmleri daha sonra Hatayda da gösterime girerek paylaşmış olacağız. Yedi Velayet 7 Vilayet, senaryo kısa film yarışması ile başlıyor. Seçilen en iyi 7 senaryoyu film haline getiriyoruz. Festivalin bir diğer aşaması ise doğal plato çekim günleri. Her yıl belirli şehrimizi seçerek o şehrimizin dokusunda profesyonel bir ekiple film çekimlerimizi gerçekleştirerek, yazlık sinemalarda gösterime girerek orada da halkımızla paylaşıyoruz dedi.
Hatayı dünya sinemasına sunmaya hazırlandıklarını ifade eden Sürmeli, Doğal Plato Hatay 7 Kısa Film Çekim Günlerinde ilk filmin çekimlerini tamamladıklarını kaydetti. Filmin bir Suriyeli mülteci kadının hikayesinin anlatıldığını belirten Sürmeli, Siz onlara çok güzel ev sahipliği yaparak ülkemizin duruşunu çok güzel sergiliyorsunuz. Biz de o kardeşlerimize destek olmak mağduriyetlerini Avrupaya, dünyaya duyurmak amacıyla buradayız. Daha sonra savaşın mağduru çocuklarını da konu alacağız. Hatayın çok güzel dokusuyla onların sorunlarına parmak basmış olacağız. İstiyoruz ki insanlığın dili, dini, ırkı, mezhebi olmaz. İnsanlığın vicdanı ve aklı olur. Bu sene savaşın mağdur hassas en yararlı insanları kadın ve çocukları konu alıyoruz. Uluslararası 69. Kan Film Festivaline yine bir mülteci hikayesi filmi ile katılarak büyük bir başarı elde etmiştik. Bundan dolayı gurur duyuyorum, onların sorunlarına bir nebze de olsa değer katabildiğimiz için. İnşallah bu filmlerle de dünyaya açıldığımız zaman bu kardeşlerimizin yaşadıklarını göstermek ve insanların hafızalarında yer etmesini istiyoruz diye konuştu.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise tarihi Cin Kule ve Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi hakkında tarihi bilgi aktarıp, 5. Uluslararası Yedi Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali kapsamındaki, Doğal Plato Hatay 7 Kısa Film Çekim Günleri projesine destek vermekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
Başkan Altan, Filistin deyince sadece bizim sizin değil Türkiye Cumhuriyetindeki her canın yüreği titrer. Mazlum coğrafyadaki ezilen insanların, öldürülen çocukların kaygısı bizlerde, dünyadan hiç kimse yoksa dahi yanlarında, biz varız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Filistinde, Suriyede yaşayan annelerin çocukların sesi, kulağı olun. Yolunuz bahtınız açık olsun” dedi.
Yedi Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali ile ilgili tanıtıcı kısa videoların izletilmesinin ardından yapımcı prodüksiyon tarafından ev sahipliği nedeniyle Belediye Başkanı Bekir Altana Festival Koordinatörü Eda Sürmeli plaket ve çiçek takdim etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık