4.uluslararası Folklor Festivaline Doğru

Kepez Belediyesinin farklı kültürleri buluşturan 4. Uluslararası Folklor Festivali 28-31 Ağustosta gerçekleştirilecek.

4.uluslararası Folklor Festivaline Doğru
  • 06 Ağustos 2018, Pazartesi 13:23
Kepez Belediyesinin farklı kültürleri buluşturan 4. Uluslararası Folklor Festivali 28-31 Ağustosta gerçekleştirilecek.
Kepez Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Folklor Festivalinin 4üncüsü başlıyor. Farklı kültürleri bir araya getiren 4. Uluslararası Folklor Festivali 28-29-30-31 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, festival çalışmalarını yürütecek birimler ile bir toplantı yaparak, bu yılki festivalin daha büyük çapta düzenlenmesini talep etti. Başkan Tütüncü, Antalyadaki okulların ve yerel halk dansları ekiplerinin de festivale dahil edilerek, genç yeteneklerin sahne deneyimi yaşamasını istedi. Başkan Tütüncü, bu yıl yurt dışından ve Türkiyenin dört bir yanından 30dan fazla profesyonel topluluğun festivale katılımını planladıklarını da bildirdi.
Bu festivali, Kepezin şehirleşme serüvenine güzel bir hikaye olarak sunduklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Farklı kültürlerin bir arada yaşaması sebebiyle, Kepeze tam da uygun gelecek, etnik kültürlere vurgu yapan bir festival düzenliyoruz. Ülkemizin farklı yörelerinden ve yurt dışından gelenler, kendi kültürlerini vurgulama imkanı buluyor. Bu yıl daha farklı bir heyecanla festivalimizi daha da büyütüyoruz” diye konuştu.

Etno kültür festivali
Ciddi bir çalışma ve sabırla giderek büyüttükleri Kepezin uluslararası düzeydeki ilk festivalini çok önemsediklerini anlatan Başkan Tütüncü, kültür sanat etkinliklerinin, şehirlerin hayatlarını renklendirdiğini söyledi. Şehrin hemşehrileri için farklı bir kültür sokağı meydana getirdiklerine değinen Tütüncü, “Antalya uluslararası bir şehir. Dünyada da trend olan, yerelleşme ve yerel kültürlerin öne çıkartılması. Turizm ve kültür rengi olarak, Antalyada bir etno kültür festivali, folklor festivalini başarıyla yapıyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık