2Nci Uluslararası Türk Dünyası Filmleri Haftası 2 Ekimde İstanbulda Başlayacak

Türk dünyasından 10 ülke ve 10 filmin katılımıyla düzenlenecek 2nci Uluslararası Türk Dünyası Filmleri Haftası 2 Ekimde İstanbul Emek Sinemasında düzenlenecek galayla başlayacak.

2Nci Uluslararası Türk Dünyası Filmleri Haftası 2 Ekimde İstanbulda Başlayacak
  • 28 Eylül 2018, Cuma 11:28
Türk dünyasından 10 ülke ve 10 filmin katılımıyla düzenlenecek 2nci Uluslararası Türk Dünyası Filmleri Haftası 2 Ekimde İstanbul Emek Sinemasında düzenlenecek galayla başlayacak.

Türk Dünyası Sinemacılar Birliği ve Avrasya Kültür ve Sanat Derneğinin ortaklaşa organize ettiği Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonun proje ortağı olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen film haftası, 2 Ekimde başlayıp 6 Ekime kadar devam edecek.

Türk dünyası arasında dil ve kültür birliği sağlamak amacıyla düzenlenen film haftasının ilki, geçtiğimiz yıl Tataristanın başkenti Kazanda düzenlendi. Türkiyedeki film haftasına 10 ülkenin kültür bakanları ve bakan yardımcılarının katılması bekleniyor. Festivalde Türkiyeyi Kervan 1915 filmi temsil ederken, Kırgızistanı Dağların Kraliçesi, Kazakistanı Anneye Giden Yol, Başkordistanı Büyük Ayı Eterah, Tataristanı Molla, Özbekistanı İslam Hoca, Türkmenistanı Mankurt, Azerbaycanı İntikam Almadan Ölme, Hakasyayı Avcı, Yakutistanı ise Kral Kuşu filmi temsil edecek.

Avrasya Kültür Sanat Derneğinden yapılan açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde Kırgızistanda yapılan Türk Konseyi Cumhurbaşkanları Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın “Dilimizi ve paramızı birleştirmeliyiz” arzusunun kültür ve sanat ayağını oluşturacak olan Türk Dünyası Filmleri Haftası etkinliği, beyazperdenin eşsiz gücünden yararlanarak Türk devletleri ve Türk halkı arasında ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliğini geliştirerek Türk Dünyasının küresel bir güç hâle gelmesine katkı sağlamak için tasarlanmıştır. Dernek olarak, Türk Dünyası Sinemacılar Birliğinin ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunun öncülüğünde birincisi Tataristanın başkenti Kazanda gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dünyası Filmleri Haftasının ikincisini İstanbulda yapacağız” ifadelerine yer verildi.

Yapılan bilgilendirmede; 2-6 Ekim 2018de İstanbulda Emek Sinemasında bir gala ile açılışı yapılacak ve aynı sinemada film gösterimleri gerçekleştirilecek festivalde, gala ve final törenlerini, platform üyesi ülkelerden TV kanalları canlı ve paket olarak yayımlayacak.

Avrasya Kültür Sanat Derneği Başkan Vekili İsmail Güneş, konu ile ilgili yaptığüı açıklamada; Uluslararası Türk Dünyası Filmleri Haftası ortak köklerimiz olan dilimiz, tarihimiz, kültürümüz, medeniyetimizle maddi ve manevi değerlerimizin tanıtılmasında ve yeni nesillere aktarılmasında etkili ve güçlü bir işlevi yerine getirecektir. Türk topluluklarının kendilerini birbirlerine anlatmada, birbirlerine yakınlaşmada sinema sanatından yararlanılması, bugüne kadar yapılmakta olan tüm sosyal ve kültürel faaliyetler arasında önemli bir yere sahip olacaktır. Bu etkinlikle ülkeler ve toplumlar arasında bir kültür ve gönül köprüsü kurulmuş olacaktır. Ayrıca Türk dünyasının kendi değerlerini beyazperdeye taşımasına ve birbiriyle paylaşmasına hizmet ederek Türk toplulukları arasındaki entegrasyonu hızlandırıcı etki yapması beklenmektedir. Yine Türk dünyasının sinema alanındaki yeteneklerinin keşfedilmesi, geliştirilmesine ve sektör profesyonelleri arasında işbirliğinin geliştirilmesine de hizmet etmesi festivalin öncelikleri arasındadır şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık