16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali Başlıyor

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından on altı yıldır düzenlenen “Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, 1-15 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Antik Tiyatroda sanatseverlerle buluşacak.

16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali Başlıyor
  • 28 Temmuz 2018, Cumartesi 18:15

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından on altı yıldır düzenlenen “Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, 1-15 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Antik Tiyatroda sanatseverlerle buluşacak.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün, 16 yıldır düzenlediği Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, Bodrum Belediyesinin katkılarıyla 1-15 Ağustos tarihleri arasında Tarihi Antik Tiyatroda sahnelenecek. Festivalin açılışı, Nikos Kazancakisin 35ten fazla ülkede sahnelenen ünlü eseri Zorba ile yapılacak.

Festivalin Vazgeçilmezi Flamenko Rüzgarı
03 Ağustos Cuma akşamı Bodrumlu sanatseverler Flamenko rüzgarı ile coşacak. İspanyadan gelen ve üç kardeşin Rosario, Ricardo, José CastroRomeronun kurduğu “CastroRomero Flamenco” topluluğu, kendi müzikleri ve koreografileriyle “Esencıa Flamenca” adlı performanslarını sahneye taşıyacak.
08 Ağustos Çarşamba akşamı “Viyana Bale Yıldızları” ile festival devam edecek. Viyana Devlet Opera Balesi Birliği “Balemin En İyileri” ile klasik balenin en güzel örneklerinden bir performans sahneleyecekler. Birçok klasik baleyi sahneye taşıyan ünlü koreograf Marius Petipanın adımlarını sahneye koyan koregraf Mihail Sosnovschi imzası taşıyan performans baleseverlere beyaz balenin büyülü kapılarını açacak.

Yeldeğirmenleriyle Dans
Yine klasik bale ile devam eden festivali, 11 Ağustos Cumartesi akşamı İstanbul Devlet Opera ve Balesi bale sanatçıları tarafından sahnelenecek “Don Kişot” balesi ile devam edecek.
Miguel de Cervantesin aynı adlı romanından hareketle Marius Petipanın adımları ile sahnelenen eser, Ludwig Minkusun müzikleri ile estetiğin en rafinesi balenin büyüsünü sahneye taşıyor.
Festivalin 15 Ağustostaki kapanış etkinliğinde ise Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, 2015-2016 DOB sanat sezonunda dünya prömiyerini yapan Fridayı sahneleyecek.
Eserin müzikleri Arturo Marquez, Jose Pablo Moncayo ve Aksel Akına, koreografisi ise Özgür Adam İnança ait.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık