12. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumunda Bildiri Sunumları Tamamlandı

Tepebaşı Belediyesi tarafından 12.si düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumunun bilimsel ayağı olan bildiri sunumları tamamlandı.

12. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumunda Bildiri Sunumları Tamamlandı
  • 08 Eylül 2018, Cumartesi 17:03
Tepebaşı Belediyesi tarafından 12.si düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumunun bilimsel ayağı olan bildiri sunumları tamamlandı.
Tepebaşı Belediyesinin düzenlediği 12. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumunun bilimsel ayağı olan bildiri sunumları Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Bu sene 4 oturum halinde toplam 17 bildiri sunulurken, Türkiyenin farklı üniversitelerinden akademisyenlerin oluşturduğu hakemler tarafından bildiriler değerlendirildi. Bildirilerde ağırlıklı olarak sektörün geleceğinde teknolojik katkının neler olabileceği, geleneksel üretimin sürdürülebilirliği ve pişmiş toprak üzerinde kimyasal uygulamaların çeşitliliği üzerine sunumlar yapıldı. 4 oturum ile gün boyu devam eden bildiri sunumlarının açılış konuşmasını yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Sempozyumu 2001 yılında planlarken Tepebaşı Belediyesinin eski binasındaydık. Ana malzemesi ne olsun diye düşünüyorduk. Metal mi, mermer mi, ahşap mı olsun derken aklımıza tuğla-kiremidin şamotu geldi. Tabii ilk yıllar zorluklar çektik. Türkiyede sanatın başına ne geldiyse bizim de başımıza geldi. ‘Pişmiş toprak lafı çok yeni duyuluyordu ama büyüdükçe işin önemi anlaşılmaya başlandı. Çünkü Tepebaşı bölgesi toprak açısından özel bir bölgedir. 1927 yılda ilk kiremit Tepebaşında üretiliyor. 1933te şeker fabrikasının yapılmasıyla beraber Eskişehir ekonomisinde 1inci sırada şeker fabrikası üretimi, 2inci sırada demiryolları ve 3üncü sırada da toprak sanayisinin itici gücü yer alıyor. Biz de sempozyumu üç ayaklı olarak düşündük. 1.si sektör. Çamurdan sanat yapıyorduk, 2.si sanat. Eskişehir üniversite kenti, onun bilimselliğinin olması gerekiyordu. Bu şekilde 12 yıldır devam ediyoruz ve bilimsel yönüyle ağırlıklı olan bir sempozyum. Biz biraz mütevazı davranıyoruz ama bu sempozyumun dünyada pek eşi, enderi yok. Bu sene de yine 5 Türk ve 5 yabancı yabancı sanatçımız ile çalışıyoruz. Biz bu sempozyumu artık bizim bir bayramımız, düğünümüz gibi nitelendiriyoruz. Bu seneki eserlerle Tepebaşında yaklaşık 170 eser yer almış olacak. Büyük bir kısmı yeşil alanlarda, kırılabilecek olanlar ise belediye binasında. Niyetimizi ilerde bir terracotta müzesi yapmak. Eğer Eskişehir halkı buna sahip çıkmasaydı bugüne kadar sürdürmemiz mümkün olmayabilirdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bu zamana kadar düzenlenen 11 sempozyumda 424 bildiri sunumu yapılırken, 12inci sempozyumda gerçekleşen bildiri sunumları ile bu rakam 441e ulaşmış oldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık