Büyük Buluşmanın 14.sü Gerçekleştirildi

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ankara'daki Konyalı Bürokratlar İftar yemeğinin bu yıl 14.

Büyük Buluşmanın 14.sü Gerçekleştirildi
  • 27 Mayıs 2019, Pazartesi 7:25



Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ankaradaki Konyalı Bürokratlar İftar yemeğinin bu yıl 14.sü gerçekleştirildi. Konya Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, MÜSİAD Konya Şubesi, KONESOB ve SMMMO tarafından “Birlikte Konyayız” sloganıyla düzenlenen iftarda Ankarada görev yapan Konyalı bürokratlar hemşehrileriyle 14. kez buluştu.

Ankarada gerçekleştirilen iftar programına Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Mehmet Büyükalim, Konya Ticaret Borsası Meclis BaşkanıMehmet Namık Köklüsoy, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ile Konya milletvekilleri ve Ankaradaki Konyalı bürokratlar katıldı.

Ülkemiz için hep birlikte hareket etmeliyiz

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, birlik vurgusu yaparak “Ülkemizin refahını, güvenliğini, gelişmişliğini ilgilendiren meselelerde her türlü görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak hep birlikte hareket etmek gerektiğine inanıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için, hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız. Gençlerimizin, memurlarımızın, işçilerimizin, çiftçilerimizin, sanayicilerimizin ve esnaflarımızın sorunlarını çözmek ancak bu birliktelikle mümkündür dedi.

Konyalı girişimciler, devletinin bekası için var gücüyle mücadele etmiştir

Düzenleyici kurumlar adına konuşan KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ise, Konyanın dünyaya hızla açılan bir şehir olduğunu ifade ederek, Ülkemizin coğrafi konumu ve misyonu nedeniyle elbette ki dönem dönem zor günler geçiriyoruz. Sınavlardan geçtiğimiz dönemler yaşıyoruz. En son yaşadığımız ekonomik savaş bunlardan bir tanesi olmuştur. Her türlü toplumsal olayların karşısında kale gibi olan esnaf ve sanatkârımız, sanayicimiz, tüccarımız, çiftçimiz, yine alnının akıyla bu sınavdan çıkmıştır. Fırsatçılık yapmamış, yapanın karşısında durmuştur, devletinin bekası için var gücüyle mücadele etmiştir. Konya, bu büyümeye en büyük katkı sağlayan il. İhracat artışıyla, sağladığı istihdamla, giderek büyüyen firmalarıyla Konya tüm kurumların birlik ve beraberliği sayesinde dünyaya hızla açılan bir şehir. Konyanın kalkınması için her bir kurum gereğini yerine getirmektedir diye konuştu.

Konya için gece gündüz çalışıyoruz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, hoşgörü ruhuyla hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyerek, Konya bir payitaht şehir. Anadolunun kurucu şehri. Türklerin Anadoludaki en önemli başkentlerinden birisi. Bizler de o başkentin çocukları olarak her zaman ülkemizi geleceğe taşımak için birlik ve beraberlik ruhuyla, Hz. Pirden aldığımız hoşgörü ruhuyla hizmet etmeye çalışıyoruz. Şehrimizi dünyanın en güzel şehirlerinden birisi haline getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu konuda özellikle Ankarada yaşayan bürokrasinin her kademesindeki hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Ne zaman Konya meselesi gündem olsa sizlerden her zaman destek aldık. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyanın barışı için el birliğiyle çalışmalıyız

Son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise, Konyanın her zaman Hz. Mevlananın dostluğunu, merhametini, sevgisini dünyaya yayan bir şehir olarak güzel örneklerle anıldığını söyleyerek, “Şu anda dünyanın en çok ihtiyacı olan şey insanların barış, huzur ve güven içinde birbirlerine merhametle, sevgiyle muamele etmesidir. Sadece ülkemiz için sadece Konya için değil, bütün dünyanın barışı ve huzuru için el birliğiyle çalışmamız gereken bir dönemdeyiz. Bütün mazlum coğrafyaların ümidi olmuş bir ülkenin temsil görevini yapan, yerine göre sorumluluk sahibi olan, inisiyatif alan Konyalılar olarak hepimizin vazifesi ağır ve sorumluluğu da büyük” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık