Kocaeli Cumhuriyet Koşusunda Ödüller Sahiplerini Buldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Cumhuriyet Koşusu, vatandaşların yoğun katılımıyla başladı.

Kocaeli Cumhuriyet Koşusunda Ödüller Sahiplerini Buldu
  • 28 Ekim 2018, Pazar 15:33
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Cumhuriyet Koşusu, vatandaşların yoğun katılımıyla başladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Cumhuriyet Koşusu, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında gencinden yaşlısına binlerce vatandaşın katıldığı koşu, İzmit Seka Parkta başladı. 10 kilometre, 3 kilometrelik halk koşusu ve 1 kilometrelik çocuk koşusu kategorilerinde düzenlenen Cumhuriyet Koşusunu Kocaeli Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş takip etti.
-“7den 70e herkesin spor yapmasını tavsiye ve teşvik ediyoruz”
Yarışlar öncesinde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Cumhuriyeti bize emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşlarına, yol arkadaşlarına minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sağlıklı ve mutlu bir toplum olmak için çaba sarf ediyoruz. Onun için Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü öncelikle spor etkinlikleriyle kutluyoruz. Sporu önemsiyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 7den 70e herkesin spor yapmasını tavsiye ve teşvik ediyoruz. Ben de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak spor yapmaya, öncü ve beraber olmaya önem gösteriyorum. Cumhuriyeti bize dedelerimiz emanet etti. Gençler, bizler de kendilerimizi iyi yerleştireceğiz. Geleceğin yöneticileri, tüccarı, esnafı, valisi, belediye başkanı, cumhurbaşkanı olacak şekilde kendimizi hayata güzel bir şekilde hazırlayacağız” dedi.
-Yarışma sonunda atletler ödüllerine kavuştu
Profesyonel sporcuların katıldığı 10 kilometre koşusunda Kenyalı atlet Hillary Kıptum Maıyo Kımaıyo birinci, Etiyopyalı atlet Getaye Gelaw ikinci, Kenyalı atlet Nelson Kıpkogeı Cheruelde ise üçüncülüğü etti. 10 kilometre kadınlar kategorisinde Etiyopyalı atlet Meskerem Seıfu Amare birinci, Kenyalı atlet Florence Kangogo ikinci ve Kenyalı atlet Christine Moraa Oıgo üçüncü oldu. 10 kilometre koşusunda birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin TL nakit ödül verildi. Dereceye giren sporcular madalya ve ödüllerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Vali Yardımcısı Suat Yıldızın elinden aldı.
3 kilometre Halk Koşusunda genel klasmanda erkeklerde Sinan Tatlı binici, Berke Ertaş ikinci, Murat Kurtak üçüncü oldu. Kadınlarda ise Rahime Tekin birinci, Kader Kurt ikinci, Bensu Bozdağ üçüncülüğü elde etti. 3 kilometre halk koşusunda dereceye giren sporcular madalya ve ödüllerini Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve Ulaşımpark Genel Müdürü Yasin Özlünün elinden aldılar.
Çocuk Maratonunda ise erkeklerde Toprak Umut Temel birinci, İbrahim Kürhem ikinci, Ali Kurhan üçüncü oldu. Kızlarda ise İremnur Türkmen birinci, Cemre İşakar ikinci, İlayda Ergül üçüncü oldu. Dereceye giren sporcular madalya ve ödüllerini Zabıta Dairesi Başkanı Serhan Çatal, Kağıtspor Kulübü Genel Sekreteri Bekir Köksal ve Dilovası İlçe Spor Müdürü Murat Babaoğlu takdim etti. Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonuna katılan tüm çocuklar gönüllerin birincisi oldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık