Kartepe Zirvesi Devam Ediyor

Kartepe Zirvesi 2018de Avrupa Parlamentosu Forumu Genel Sekreteri Loura Batalla Adam göç ve mültecilik hakkında açıklamalarda bulundu.

Kartepe Zirvesi Devam Ediyor
  • 28 Ekim 2018, Pazar 10:06
Kartepe Zirvesi 2018de Avrupa Parlamentosu Forumu Genel Sekreteri Loura Batalla Adam göç ve mültecilik hakkında açıklamalarda bulundu.
“Göç, Mültecilik ve İnsanlık” temasıyla toplanan Kartepe Zirvesi 2018de Avrupa ve Göç konulu panelde açıklamada bulunan Avrupa Parlementosu Forumu Genel Sekreteri Loura Batalla Adam, hiçbir ülkenin bu kadar çok sayıda göç yapan kişi ile karşı karşıya kalmadığını belirterek, ”AB yaklaşık 500 milyon nüfuslu. Türkiye ise 80 milyon. Bu nedenle biz AB ülkeleri olarak bu sığınmacıları rahat bir şekilde alabilirdik. Türkiyenin bu sorumluluğunu paylaşmak gerek. İnsani düşüncelerimizi yitirdik aslında. Türkiyenin AB ülkeleri arasındaki fark işte bu” dedi.
AB ülkelerinde yaşayan vatandaşların sadece yüzde 37sinin göç ile ilgili bilgili olduğunu düşündüğünü kaydeden Avrupa Parlamentosu Forumu Genel Sekreteri Loura Batalla Adam, “Ama göçmenlerin uzun vadede çözümlerin yapılmasını isteyen oran ise yüzde 60 civarında. İnsani düşüncelerimizi yitirdik aslında. Türkiyeden gelen göçmenler Türkiyeye farklı yollardan geliyorlar. Bunun ele alınması gerek. Burada Türkiye ile diğer AB ülkeleri arasındaki fark şu. Türkiye kapılarını ilk günden itibaren açtı mültecilere. Bu etik bir yükümlülük. Avrupa liderlerine bir dizi sorular sorulmalı bu noktada. Avrupa 500 milyon nüfuslu. Türkiye 80 milyon. Bu nedenle biz AB ülkeleri bu sığınmacıları rahat bir şekilde alabilirdik. Bu sorumluluğun paylaşılması gerekmekte. Dünyada hiçbir ülke bu kadar çok sayıda göç yapan kişi ile karşı karşıya kalmamıştı. Türkiyenin daha fazla desteklenmesi gerek. Avrupa kurumlarını uyardık. AB üye devletlerini eleştirdik. Şahsım adına konuşuyorum ki. Mültecilerin gelişimi ile ilgili çok farklı görüşler var. Öncelikle sınırları kapatma konusunda önemli çalışmalar yapıldı. AB bu anlaşmaları birçok ülke ile yaptı. Bu Avrupada bir bölünme oluşturdu. Akdenizdeki kurtarma operasyonları da çok tartışmalı konulardan. Akdenizdeki hayat kurtaran STKların bile ceza alması gerektiği bile gündemde. Biz de bunu dizginlemeye çalışıyoruz. Beni en çok tedirgin eden şey ise gerçeklikten uzaklaşmak” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık