İnovasyon Yönetimi Ve Yenilikçi İş Modeline Bakış Çalıştayı

Proje çerçevesinde KOBİ’lerin inovasyon yönetimi konusunda karşılaştıkları sorunları tartışmak, çözüm önerileri geliştirmek ve bölgesel yenilikçi ekosistem ortamının nasıl gelişebileceği üzerine interaktif şekilde stratejiler tasarlamak üzere Gebze Workinn Otel’de bir çalıştay düzenlendi.

İnovasyon Yönetimi Ve Yenilikçi İş Modeline Bakış Çalıştayı
  • 02 Haziran 2019, Pazar 7:25

2017 yılı Erasmus+ Mesleki Eğitim İçin Stratejik Ortaklıklar (KA2) Programı kapsamında Ulusal Ajansa yapılan 206 başvuru arasında desteklenmeye hak kazanan 27 projeden biri, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının koordinatörlüğünde, Türkiyeden Kocaeli Sanayi Odası, Sabancı Üniversitesi ile İspanya, Almanya, Romanya ve Yunanistandan partnerlerin ortaklığında gerçekleşen “Building a Regional Habitat for Learning and Innovative SMEs ?? InnoHabitS Projesidir.” Bu proje ile KOBİlerin inovasyon yönetimi alanında kapasitelerini geliştirmek üzere bölgeye özgü yenilikçi iş modellerinin gelişeceği bir ekosistem kurgulanması ve bu ekosistemi geliştirmek adına tasarlanacak hayat boyu öğrenme eğitim modülleriyle insan kaynağı yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

InnoHabits (Yenilikçi Ekosistemler) AB Projesi Çerçevesinde İnovasyon Yönetimi İstişare Edildi
Proje çerçevesinde KOBİlerin inovasyon yönetimi konusunda karşılaştıkları sorunları tartışmak, çözüm önerileri geliştirmek ve bölgesel yenilikçi ekosistem ortamının nasıl gelişebileceği üzerine interaktif şekilde stratejiler tasarlamak üzere 10 Ocak 2019 tarihinde Gebze Workinn Otelde bir çalıştay düzenlendi. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli Sanayi Odası ve Sabancı Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen çalıştaya KOBİler başta olmak üzere inovasyon konusunda istekli 26 firmanın temsilcileri katıldı.

Çalıştayda açılış konuşmasını gerçekleştiren Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa ÇÖPOĞLU Ajansın inovasyon alanında yürütülen çalışmaları ve çalıştayın içeriği hakkında bilgilendirmede bulundu. ÇÖPOĞLU, “Bölgemizdeki KOBİlerin AR-GE ve inovasyon kapasitesini artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde KOBİlerin inovasyon kapasitesinin ölçüldüğü, değerlendirildiği ve ücretsiz mentörlük hizmeti sağlanarak geliştirildiği bir yarışma projesi olan InnoTEAMi ödül töreniyle başarılı bir şekilde sonuçlandırdık. Bugün burada toplanmamıza vesile olan çalıştay da, yine bu alanda yürüttüğümüz çalışmaların devamı niteliğindeki InnoHabits (Yenilikçi Ekosistemler) AB Projemiz kapsamında siz değerli katılımcılarla inovasyon yönetimini istişare edeceğimiz bir etkinliktir” dedi.

İnovasyon Yönetimi Alanında Bölgede Eğitimler Verilecek
Açılış konuşmasının ardından, projeye ilişkin detaylı bilgi veren Doğu Marmara Kalkınma Ajansı uzmanı ve proje koordinatörü Hülya Bayrak “Projenin en önemli unsurlarından birinin, uluslararası partnerlerin tasarlayacağı eğitim modüllerini bölgeye özgü olarak şekillendirirken çalıştaydaki katılımcılarla birlikte değerlendirilen hususların temel alınacak olması” olduğunu ifade etti. Proje sonunda bölgede toplam KOBİler öncelikli olmak üzere 25 KOBİye ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti verileceği, 140 inovasyon uzmanı ve 70 inovasyon uzmanı eğiticisi yetiştirileceği belirtildi. Çalıştayın içeriği ve yöntemine ilişkin bilgilendirme sunumu yapan Sabancı Üniversitesi uzmanlarından Cem Emre Memiş, “InnoTEAM çalışmasında yaptıkları ölçümlerde, 6 ay gibi kısıtlı bir sürede ve sınırlı kaynakla sağlanan mentorluk desteğiyle firmaların inovasyon yönetimindeki ilerlemelerinin oldukça iyi olduğunu” vurguladı. İnovasyon yönetim sistemi unsurlarından Strateji, Kaynaklar, Kültür, Fikir Seçme & Fikir Geliştirme ile Proje Geliştirme & İnovasyon Performansı başlıkları 5 oturumda Sabancı Üniversitesinin moderasyonunda firmalarla tartışıldı. Çalıştayda elde edilen çıktılar bir raporda derlenerek katılımcılarla ve proje ortaklarıyla paylaşılacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık