Kırklareli Kültür Ve Sanatevine Ziyaretler 50 Bini Aştı

19 Mart 2017 tarihinde açılan Kırklareli Kültür ve Sanatevini ziyaret edenlerin sayısı 50 bini aştı.

Kırklareli Kültür Ve Sanatevine Ziyaretler 50 Bini Aştı
  • 17 Ekim 2018, Çarşamba 16:56
19 Mart 2017 tarihinde açılan Kırklareli Kültür ve Sanatevini ziyaret edenlerin sayısı 50 bini aştı.
Atatürkün 20 Aralık 1930 tarihinde Kırklarelini ziyaretinde konuşma yaptığı ve o tarihte Türk Ocağı olarak hizmet veren bina, 2002 yılında İl Özel İdaresi tarafından satın alınarak 2016 yılında restore edildi. Bina, Kırklarelinin geleneksel kültürünün yansıtıldığı Kültür ve Sanat Evi haline dönüştürüldü. 19 Mart 2017 tarihinde açılışı yapılan Kültür ve Sanat Evinin ziyaretçi sayısı 50 bin kişiyi aştı.
Kırklareli Kültür ve Sanat Evinde, Kırklarelinin 10 Kasım 1922de bağımsızlığını kazandıktan sonraki kültürel yapısı ve gündelik yaşamı ele alınıyor. Gün geçtikçe kaybolmakta olan sepetçilik, çömlekçilik ve benzeri geleneksel meslekler ile hardaliye ve peynir üretimi canlandırılarak, aynı zamanda giyim kuşam, mutfak kültürü ve düğün gibi folklorik zenginlikleri, hiperrealistik heykeller, aslına uygun hazırlanmış dekorlar ve bilgilendirme panoları ile anlatılıyor. Bodrum katında Mesleki Canlandırma ve Pazaryeri, birinci katta Düğün Kültürü ve Mutfak Yaşamı ve ikinci katta Kıyafet ve Gündelik Yaşam konulu gelenek ve görenekler sunuluyor.
Pazartesi günleri hariç diğer günlerde 09.00-17.30 saatleri arasında ücretsiz ziyarete açık olan Kırklareli Kültür Evi ile ilgili ön bilgi almak isteyenlerin www.kulturvesanatevikirklareli.com adresini ziyaret edebilecekleri kaydedildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık