Kmü Öğrencilerinden Kitap Tahlili

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Zaman, Mekan, Şahsiyet okumalarına bir yenisi daha eklendi.

Kmü Öğrencilerinden Kitap Tahlili
  • 20 Ekim 2018, Cumartesi 13:38
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Zaman, Mekan, Şahsiyet okumalarına bir yenisi daha eklendi.
KMÜ Çalıştay Salonunda düzenlenen etkinlikte Zeynep Gazali ve eseri Zindan Hatıraları ele alındı. Moderatörlüğünü İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden Meryem Soylunun yaptığı okuma programına çok sayıda öğrenci katılarak tahlilleri ve incelemeleri ile etkinliğe katkıda bulundular. Zeynep Gazalinin hayatı ile ilgili kesitleri paylaşan Meryem Soylu şunları söyledi: “Zulme karşı dik duruşu ile elifi anımsatan Zeynep Gazali, şahsiyeti ile biz gençlerin örnek alabileceği bir kişi olmuştur. Gazali, bu kitabını da ‘Allah yolunda olanlara ithaf ederek verdiği mücadeleyi kaleme almıştır. Biz de bu bilinçle hareket ederek kitapları okumakla kalmayıp irdelemeye gayret gösterelim. Unutmayalım ki mücadele; dava varsa tektir, kadın erkek ayrımı gözetmez.”
Yazarın ve kitabın farklı bakış açılarıyla ele alındığı etkinlikte kitabı okuyan öğrenciler, Zeynep Gazalinin mücadelesinde ve direnişinde hiçbir zaman cinsiyet ayrımı gözetmediğine değinerek kitapla ilgili düşüncelerini ve kitapta adı geçen şahsiyetler üzerinden yaşanan olayları değerlendirdiler.
Kitap tahlilleri, Dursun Gürlekin ‘Ayaklı Kütüphaneler eseri ile kasım ayında da devam edecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık