Mondros Mütarekesi Sempozyumu Başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Atatürk Araştırma Merkezi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliği ile organize edilen ‘Mondros Mütarekesinin 100. yılı, 1. Dünya Savaşının Sonu Mütarekeler ve Barış Antlaşmaları sempozyumu başladı.

Mondros Mütarekesi Sempozyumu Başladı
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 16:52
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Atatürk Araştırma Merkezi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliği ile organize edilen ‘Mondros Mütarekesinin 100. yılı, 1. Dünya Savaşının Sonu Mütarekeler ve Barış Antlaşmaları sempozyumu başladı.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde Mehter Takımının konseriyle başlayan sempozyumun açılışında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Tarihimizin çok önemli olaylardan bir tanesini bilim adamları Kahramanmaraşımızda tartışacak. Bu programın yapılacağı en uygun il Kahramanmaraştır. Çünkü Mondros Mütarekesinden sonra ülkemiz işgale uğramış ama bu Mondros Mütarekesini de ilk yırtan şehir Kahramanmaraş olmuştur. İşgalci zihniyete o zamanki emperyalist Fransız Ordusuna çok ağır bir darbe indirmiş ve Kurtuluş Savaşımızın meşalesini ateşlemiştir dedi.
Büyüklerinin o vahşet dolu savaşı anlattığını ifade eden Erkoç, Tüm imkansızlıklara rağmen, imanla, inançla kahraman ecdadımız o gün büyük bir destan yazmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşunda en önemli adım atan şehir olmuştur. Bu sempozyumun burada olacağını arkadaşlarımızla beraber düşündük ve kararlaştırdık ve bugün de hep beraber yapmaktayız. Tarihin tekerrür etmemesi için, tarihteki önemli olayların anlatılması ve bunlardan ders çıkarılması gerekir. İnşallah bu sempozyumlardan çok güzel sonuçların çıkacağı ve gelecek nesillere ışık tutacağı inancındayım” diye konuştu.
Erkoç, konuşmasında daha sonra şunları kaydetti:
“Kahramanmaraşımız hem istiklalde hem de istikbalde en önde duran insanların şehri. Türkiyemizin istikbal mücadelesinde de yetiştirdiği edebiyat, sanat ve tarih adamlarıyla çok önemli hizmetlere imza atmış, Yeni Türkiyenin ruhunda da çok önemli katkısı olan bir şehir olduğuna inanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak birçok etkinlikler yapmaktayız. Hem şehrimizin tarihiyle, geçmişi ile ilgili geçmişte yaşanılan olaylardan ibretler ve dersler alarak onları gençlerimizin ve vatandaşlarımızın tanıması için hem de kültür sanat ve edebiyatla ilgili çok önemli çalışmalara hep beraber imza atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık