İzmir Uzunderede Kentsel Dönüşüm Mutluluğu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Uzundere 1. Etap'taki yeni evlerine taşınan aileler, adeta mutluluğun resmini çizdi.

İzmir  Uzunderede Kentsel Dönüşüm Mutluluğu
  • 16 Aralık 2018, Pazar 16:00
İzmir Büyükşehir Belediyesinin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Uzundere 1. Etaptaki yeni evlerine taşınan aileler, adeta mutluluğun resmini çizdi. Yağmurda çatısı akan sobalı evlerden konforlu, güvenli ve doğalgazla ısınan yeni konutlarına geçen vatandaşlar, aynı zamanda “Türkiyedeki ilk uzlaşmalı ve yerinde dönüşümün” hak sahipleri olarak tarihe geçti.

Yerinde ve yüzde 100 anlaşmayla kentsel dönüşüm projelerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzunderede yapımını tamamladığı ilk 9 bloktaki 280 daire ve 33 işyerini hak sahiplerine teslim etti. Yeni evlerine taşınan Uzundereliler, sağlıklı ve konforlu konutlar kadar, uzun yıllar sıcak ilişki içinde oldukları eski komşularıyla yine birlikte oldukları  için de çok mutlu olduklarını belirterek İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Hak sahipleri, aynı zamanda “Türkiyede uzlaşmalı ve yerinde kentsel dönüşümle evsahibi olan” ilk kişiler olarak tarihe de geçti.

Korkmadan uyuyabiliyoruz
21 yıldır Uzunderede yıkık dökük bir gecekonduda oturduğunu söyleyen Gülbahar Dağdeviren, kısa sürede konforlu yaşama ayak uydurduklarının altını çizerek, Yeni evimiz çok rahat. Bir kere doğalgazımız var. Komşularımız da aynı olduğu için hiç zorluk yaşamadık şeklinde konuştu. Kendi çabalarıyla yaptıkları gecekonduda oturduklarını söyleyen eşi Dursun Dağdeviren ise, “Sobalı gecekonduda oturuyorduk. Bazen yağmurlarda dam akıyordu. Yeni evimiz depreme dayanıklı, konforlu, her taraf eşit şekilde ısınıyor ve her konuda rahat. En önemlisi akşamları rahat uyuyabiliyorum. Rüzgar eser de çatımız uçar mı diye bir korkumuz, sıkıntımız yok artık” dedi. 

Evim yeni, komşum aynı
Doğduğundan beri Uzunderede ikamet eden Meliha Meydan, yeni evini çok sevdiğini belirterek şunları söyledi: 30 yıllık evli olmamıza rağmen, yeni evimizle birlikte sanki yeniden evlendik. Eşyalarımızı da yeniledik. Eski evim sobalıydı; yeni evim doğalgazlı, sıcak ve çok güzel. Komşularım da değişmedi. Bize en büyük avantajı bu oldu. Birbirimize oturmaya gitmemiz bir asansör kadar uzaklıkta. Evim yeni oldu, komşularım aynı bu yüzden çok mutluyuz. İzmir Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık