İzmir Büyükşehirin Meyve Fidanı Dağıtımı 4 Milyona Koşuyor

Bayındır’da 13 bin adet meyve fidanı daha dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üreticiye ulaştırdığı toplam fidan sayısı, bu yıl sonunda 3 milyon 740 bin adete ulaşacak.

İzmir Büyükşehirin Meyve Fidanı Dağıtımı 4 Milyona Koşuyor
  • 16 Aralık 2018, Pazar 16:05
Bayındırda 13 bin adet meyve fidanı daha dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesinin üreticiye ulaştırdığı toplam fidan sayısı, bu yıl sonunda 3 milyon 740 bin adete ulaşacak. 

Kırsal kalkınmayı sağlamak için üreticilere yönelik destekleme projelerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez Bayındırda meyve fidanı dağıtımı gerçekleştirdi. 815 üreticiye toplam 12 bin 915 adet meyve fidanı törenle dağıtıldı.
Yakapınar, Kızılcaova, Çiftçigediği, Arıkbaşı ve Çırpı köylerindeki üreticilere teslim edilen badem, kiraz, mandalina, ceviz, incir, kestane ve Trabzon Hurması fidanlarıyla birlikte, Bayındırda dağıtılan toplam meyve fidanı sayısı 200 bine yaklaştı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimde gelir getirici faaliyetleri desteklemek amacıyla 2009 yılından bu yana üreticiye ücretsiz dağıttığı toplam meyve fidanı sayısının ise 2018 bitiminde 3 milyon 740 bin adete ulaşacağını bildirdi.

Tarımda fark yaratmalıyız
Bayındırlı üreticilerin büyük ilgi gösterdiği fidan dağıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, “Fırsat eşitliğine, yerelde kalkınmaya ve çiftçinin, köylünün refahına fazlasıyla önem veren bir belediyeyiz. İzmir çok bereketli bir tarım havzası üzerinde ama bu iş desteksiz olmaz. Hem üretim miktarlarımızı hem de kaliteyi artırmalı, tarımda fark yaratmalıyız. Ülke olarak ithalatla bir yere varamayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi, işte bu yüzden her zaman ve her alanda üretiminizi artırmak, lokmanızı büyütmek için yanınızda. Mazot pahalı, makineler pahalı, yemler pahalı, ilaçlar ve tohumlar pahalı. Çiftçinin üzerinde bu kadar büyük bir yük varken, onlara biraz nefes aldırıp üretimlerini sürdürecek güç verebiliyorsak, ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık