İbbden Hattat Hasan Çelebiye Saygı Gecesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ESKADER, Hat sanatının yaşayan büyük ustası Hattat Hasan Çelebi için ‘Saygı Gecesi’ düzenliyor.

İbbden Hattat Hasan Çelebiye Saygı Gecesi
  • 13 Şubat 2019, Çarşamba 6:25

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ESKADER, Hat sanatının yaşayan büyük ustası Hattat Hasan Çelebi için  ‘Saygı Gecesi düzenliyor.

Hat sanatının yaşayan büyük ustalarından Hattat Hasan Çelebi için ‘Saygı Gecesi düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Edebiyat Sanat ve Kültür Derneği (ESKADER) tarafından düzenlenen program  bu akşam saat 19.00da İBB Ali Emiri Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

ÜSTAT ÇELEBİNİN HAYATINI ANLATAN BELGESEL YAYINLANACAK
Bu özel gecede Hattat Hasan Çelebi, sevenleri ve talebeleri ile buluşacak. Programın moderatörlüğünü Prof. Dr. Uğur Derman, sunuculuğunu Cengizhan Orakçı yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın; “Bizim medeniyetimiz Hattat Hasan Çelebi Hocamızın engin gönlündeki birikimdir. Ona baktığımızda sadece Hat sanatını değil, bütün medeniyeti görürüz” ifadeleriyle tanımladığı, “Hattat Hasan Çelebiye Saygı Gecesi” kapsamında; Çelebinin hayatını anlatan belgesel gösterimi ve panel gerçekleştirilecek, Hasan Çelebinin dostları ve talebeleri Çelebiyi anlatacak. Panelde; Prof. Dr. İlyas Çelebi, Oturum Başkanlığı yapacak. Prof. Dr. Mustafa Ağırman, öğrencileri Doç. Dr. Hilal Kazan ve Ferhat Kurlu, Hasan Çelebinin hayatını, kişiliğini eserlerini anlatacak.

Saygı gecesi, Hattat Hasan Çelebinin konuşması ile sona erecek.

Hattat Hasan Çelebi - Hayatı

Son devrin en önemli hattatlarından olan Hasan Çelebi 1937de Erzurumda doğdu. Muhtelif camilerde İmam Hatiplik vazifesinde bulundu.

1964ten itibaren Hattat Halim Özyazıcı, Hattat Hamit Aytaç ve Hattat Kemal Batanaydan Hat meşk etti. 1975te Hamit Beyden Sülüs ve Nesih, 1981de de Kemal Beyden Talik ve Rika yazılarında icazet aldı.

1981de İslam Konferansı Teşkilatının yazılarını yazmak için Ciddede, 1983de de Mescid-i Nebînin yazılarının restorasyonu için Medinede görevlendirildi.

1982de ilk kişisel sergisini İstanbuldaki İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezinde (IRCICA) açtı. Pek çok yurtiçi ve yurt dışı sergilere iştirak etti.

1976dan bu yana sürdürdüğü Hat derslerine devam etmekle beraber yurt içinden ve yurt dışından olmak üzere toplam 52 talebesine icazet verdi.

 

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık