İbb Çocuk Meclisi Bu Defa Mehmet Akif Ersoyu Anmak İçin Toplandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u kabri başında dualarla andı ve İstiklal Şairimiz için özel bir program düzenledi.

İbb Çocuk Meclisi Bu Defa Mehmet Akif Ersoyu Anmak İçin Toplandı
  • 30 Aralık 2018, Pazar 11:25

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoyu kabri başında dualarla andı ve İstiklal Şairimiz için özel bir program düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İBB Çocuk Meclisi Üyeleri vefatının 82. yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoyun kabri başında Kuran-ı Kerim okudu ve dualar etti. Ayrıca Çocuk Meclisi Üyeleri Dr. Enver Ören Kültür Merkezinde anma programı düzenledi. Anma etkinliğine 1000e yakın Çocuk Meclisi Üyesi ve aileleri katıldı.

Dr. Enver Ören Kültür Merkezinde yüzlerce çocuğun katılımıyla gerçekleşen program İstiklal Marşımızın coşkulu okunuşuyla başladı. Çocuk Meclisi Üyesi Muhammed Emin Çakırın Mehmet Akif Ersoya ait Bülbül ve Bir Gece şiirlerini okuduğu “dinleti” bölümüyle devam eden program, “Ben Mehmet Akif Ersoy” isimli tek kişilik oyunun gösterimiyle sona erdi. Mehmet Akif Ersoyun hayatının canlandırıldığı tek kişilik oyunun ardından salonda Çocuk Meclisi Üyeleri tarafından dev Türk bayrağı açıldı. Salondaki programın akabinde kabir ziyaretine geçildi.

MEHMET AKİFİN MEZARI BAŞINDA KURAN-I KERİM OKUNDU

Çocukların ilgiyle takip ettiği gösterinin ardından merhum şairimizin Edirnekapı Şehitliğindeki kabri ziyaret edildi. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoyun kabrinde Çocuk Meclisi Üyeleri Kuran-ı Kerim okudu ve dua etti. Kabir başındaki anma programı, İBB Çocuk Meclisi üyelerinin Mehmet Akifin kabrine çiçek bırakmalarının ardından sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık