Huzurevi Yerine Aktif Yaşam Merkezi

Maltepe Huzurevi Derneği'nin yeni yıl buluşmasına katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 'Avrupa'da huzurevi kavramının yerini, aktif yaşam merkezleri alıyor. Türkiye sosyal demokrat bir yönetimle buluşunca, bunu ülkemizde de hayata geçireceğiz' dedi.

Huzurevi Yerine Aktif Yaşam Merkezi
  • 02 Ocak 2019, Çarşamba 7:15

Maltepe Huzurevi Derneğinin yeni yıl buluşmasına katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Avrupada huzurevi kavramının yerini, aktif yaşam merkezleri alıyor. Türkiye sosyal demokrat bir yönetimle buluşunca, bunu ülkemizde de hayata geçireceğiz” dedi.

Maltepe Belediyesi Süreyya İlmen Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte huzurevi sakinleri müzik dinletileri ile unutulmaz anlar yaşadı. Katkılarından dolayı dernek tarafından teşekkür plaketi armağan edilen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptığı konuşmada, “Avrupada huzurevi kavramının yerini, aktif yaşam merkezleri alıyor. Nedir bu aktif yaşam merkezi? Belli bir yaşı geçmiş insanları bünyesinde buluşturarak, onları yetenekleri doğrultusunda eğitimler vererek, üretmeye teşvik ediyor. Örneğin resimle uğraşan birisine o alanda kurslar veriliyor. Müziğe, spora gibi alanlara yatkınsa o alana yönlendiriyor, bağ bahçe işlerinde iyi ise bahçıvanlık imkanı sunuyor. Böylece hangi yaşta olursa olsun, sosyal yaşamdan koymamaları sağlanıyor” diye konuştu.

MALTEPEDE ÖRNEĞİ VAR

Maltepede böyle bir yaşam merkezini hizmete açtıklarını belirten Başkan Kılıç, Bundan 3 yıl önce hizmete açtığımız Altın Yıllar Yaşam Merkezinde de, tam da bu modeli uyguluyoruz. Bugün sayıları 400ü aşan üyelerimizin kimi emekli öğretmen, kimi doktor, kimi hemşire her biri geliyor, orada yeni arkadaşlıklar ediniyor, kimi satranç öğretiyor, kimi saz çalıyor, her şey bitti dedikleri yerde yeniden sosyal hayata tutunma imkanı buluyorlar. Türkiye sosyal demokrat bir yönetimle buluşunca, bunu ülkemizin her yerinde hayata geçireceğiz” dedi. (23.12.2018)


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık