Harika Çocuk Maltepede Sahne Aldı

Yeteneğiyle 'Harika Çocuk' olarak müzikal kariyerine başlayan, pek çok ulusal ve uluslararası başarıya imza atan, 'Almanya'da Yılın Genç Sanatçısı" ödülü de verilen 22 yaşındaki piyanist Mertol Demirelli, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde unutulmaz bir piyano resitaliyle sahne aldı.

Harika Çocuk Maltepede Sahne Aldı
  • 02 Ocak 2019, Çarşamba 7:20

Yeteneğiyle “Harika Çocuk” olarak müzikal kariyerine başlayan, pek çok ulusal ve uluslararası başarıya imza atan, “Almanyada Yılın Genç Sanatçısı ödülü de verilen 22 yaşındaki piyanist Mertol Demirelli, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde unutulmaz bir piyano resitaliyle sahne aldı. Mertol Demirelli, resitalinde dinleyicileri klasik dönemden romantik döneme, barok dönemden 21.yüzyıl müziğine uzanan zenginlikte bir program ile klasik müzik yolculuğuna çıkardı. 

MOZARTTAN GÜNÜMÜZE KLASİK MÜZİK YOLCULUĞU YAPTI

Demirelli konsere ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozartın 8 numaralı piyano sonatıyla başladı. Demirelli, klasik dönemden romantik döneme geçiş sürecine büyük katkı sağlayan Alman piyanist ve besteci Ludwig van Beethoven eserleriyle devam etti. Demirelli konserde ünlü barok müzik bestecisi ve orgcu Johann Sebastian Bach eserlerine de yer verdi. Demirelli, İtalyan besteci, piyanist Ferruccio Busoni, 19. yüzyılın en önemli piyanistlerinden, senfonik şiir tarzının yaratıcısı, besteci Franz Liszt eserleriyle büyük beğeni topladı. Demirelli, 2006 yılında yaşamını yitiren, modern batı müziği bestecisi György Ligetinin eserleriyle dinleyicileri çağdaş dönem eserleriyle buluşturdu. 

4 yaşında piyano çalmaya başlayan, Demirelli, 6 yaşında ilk ödülünü aldı. 2 yıldır yaşadığı İsviçrede sınıf atlayarak tamamladığı lisans eğitimi sonrasında, bu yıl aynı okulda “master”a kabul edilen tek piyanist olan Mertol Demirelli, eşzamanlı olarak İtalyada (Fiesole) piyano/şeflik dalında eğitimine devam ediyor. (23.12.2018)


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık