Aşkın Kanatlarında Yolculuk

Hz. Mevlana'nın Vuslatının 745.'nci yılı anısına'

Aşkın Kanatlarında Yolculuk
  • 21 Aralık 2018, Cuma 12:30

Hz. Mevlananın Vuslatının 745.nci yılı anısına…

 

Aşkın Kanatlarında Yolculuk

 

 

Sevgi ve Hoşgörü ikliminin manevi mimarı Mevlana Celaleddin-i Rumi nin düğün gecesi olarak adlandırdığı ölümünün 745. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programı Nurettin Topçu Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Şeb-i Arus programına Belediye Başkanı Osman Develioğlunun yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Av. Ramazan Açıkgöz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasın yapan Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Hz. Mevlananın dünyaya sevgiyle baktığını ve bu sevgisini de her yere yaydığını söyledi. Başkan Develioğlu konuşmasının devamında; “Anadolu topraklarındaki gönülleri buluşturan; kalpleri sevgi, şefkat hamuru ile yoğuran, ilmi ile öğütleri ile birliği, beraberliği, kardeşliği yeşerten Mevlana Celaleddin-i Rumiye minnet duygularımızı bugün bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Osman Develioğlunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Prof. Dr. Mehmet Emin Ayın muhteşem anlatımıyla zileyenleri Hazreti Mevlananın hayatından kesitler sundu. Hz. Mevlana ile Aşkın Kanatlarında Yolculuk sohbeti ve bestelenmiş Mevlana eserleri Mustafa Demircinin güzel sesinden izleyicilerle buluştu. Şeb-i Arus programı, semazenlerin sema gösterisiyle sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık