Sdüde ‘Gelecek Nasıl Şekilleniyor? Sorusuna Yanıt Arandı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gıda Topluluğunca düzenlenen konferans ile Gelecek nasıl şekilleniyor? sorusuna yanıt arandı.

Sdüde ‘Gelecek Nasıl Şekilleniyor? Sorusuna Yanıt Arandı
  • 23 Ekim 2018, Salı 18:20
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gıda Topluluğunca düzenlenen konferans ile Gelecek nasıl şekilleniyor? sorusuna yanıt arandı.
SDÜ Mühendislik Fakültesi Şehit Astsubay Ekrem Çelik Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta SDÜ 2. Dönem Rektörü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı öğrencilerle buluştu. Çakmakçı, geleceğimizi belirleyen faktörler arasında yer alan ve tüm dünyanın gündeminde olan yapay zeka ve akıllı projeler ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Çakmakçı: “Yapay zeka, tüm kesimlerde bir kaygı oluşturdu”
Tarihsel gelişmeler, teknolojinin gelişimi gibi bir çok konu hakkında bilgi veren Çakmakçı, Endüstri 4.0a nasıl ulaşıldığı, bu gelişmelerin bizlere nasıl katkıda bulunduğu yönünde bilgi verdi. Yapay zekayı herkesin karşılaşacağı bir gerçek olarak tanımlayan Çakmakçı, “Yapay zeka, tüm kesimlerde bir kaygı oluşturdu. Uzmanların kaygısı, yapay zekanın amacı dışına çıkarak farklı işlevler yapması, insan zekasını geride bırakarak insanlığımızı kaybettiğimizi açıkça gözler önüne sermesidir. İnsanlarda oluşturduğu kaygı ise işsizlik kaygısıdır. Nitekim Mc Kinseyin raporuna göre 2030 yılında 800 milyon kişinin işsiz kalacağının belirtilmesi, bu kaygıyı daha da şiddetlendirmektedir” dedi.
Akıllı gıdalar konusuna da değinen Çakmakçı, akıllı gıdaların çağımızın problemleri arasında yer alan obezitenin kesin bir şekilde ortadan kaldırılmasını hedeflediğini belirtti.

“Üniversitelerimizi daima dinç tutmamız gerekiyor”
Akıllı köy ve sulama sistemleri ile yüzde 20 su tasarrufu, bitkisel üretimde yüzde 15lik tasarruf ve üretimde yüzde 30luk bir verim hedeflendiğini belirten Çakmakçı, yapay zekanın gelişimiyle sağlık, edebiyat, asayiş, lojistik vb. dallarda birçok yenilik ve değişikliğin meydana geldiğini de dile getirdi. Çakmakçı, sözlerine “Bugünün dünyasında sürekli fikir üretmemiz, üniversitelerimizi daima dinç tutmamız gerekiyor” mesajı vererek son verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık