Ziya Güney'e hüzünlü veda

73 yaşında hayata veda eden Nilüfer Belediyesi'nin kurucu başkanı Ziya Güney, ailesi ve sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Ziya Güney için Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde de tören düzenlendi.

Ziya Güney'e hüzünlü veda
  • 09 Kasım 2018, Cuma 19:12

Bursa’nın Büyükşehir olmasıyla kurulan Nilüfer Belediyesi’nin ilk başkanı olan Ziya Güney, sevenleri tarafından törenlerle uğurlandı son yolculuğuna.

1989-1994 yılları arasında Nilüfer Belediye Başkanlığı yapan Ziya Güney için ilk tören,  Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde düzenlendi. Törene Ziya Güney'in eşi Semra Güney, kızları Nilüfer Güney Şengezer, Esin Güney Kocabaş ve Ayşen Güney’in yanı sıra, yakınları ve sevenleri yoğun katılım gösterdi.

Halk Evi önünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, eski bakanlardan Turhan Tayan ve Ertuğrul Yalçınbayır, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, siyasi partilerin temsilcileri, Ziya Güney'in mesai arkadaşları ve sivil toplum örgütlerinden de isimler yer aldı.

Tören, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Törende ailesi adına konuşan  Ziya Güney'in kızı Nilüfer Güney Şengezer, "Bizimle gurur duyardı, biz de onunla her zaman gurur duyduk, çok sevdik. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Allah rahmet eylesin, katılan herkese teşekkür ederim" dedi.

 

BOZBEY: ZİYA GÜNEY HER ZAMAN BİZE DESTEK VERDİ

 

Ziya Güney'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, "Ziya ağabey hepimizi üzdü, hepimizin başı sağ olsun. O aslında bu kentin filizlerinin yeşermesinde inanılmaz katkıları olan, onunla yetinmeyip birlikte çalıştığımız dönem de dahil olmak üzere bu kentin daha iyi olması ve dünya kentleriyle yarışır duruma gelmesi için her türlü desteği sağlayan güzel bir insandı. Allah mekanını cennet etsin. Onu asla unutmayacağız. Dünya kentlerinin nasıl yönetildiğini onun bize aktardığı bilgilerle onun  sayesinde öğrendik. Önerileri ve  zaman zaman da bizi yönlendirmeleriyle  bir ağabey olarak bize öncülük, mihmandarlık etmiştir. Bizleri yalnız bıraktı, kentimizi öksüz bıraktı diye düşünüyorum. Başımız sağ olsun, mekanı cennet olsun, Ziya ağabey seni unutmayacağız" diye konuştu.

 

“ZİYA GÜNEY BİZE ÇOK GÜZEL MİRAS BIRAKTI”

 

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da, "Bu kentin kurulmasında ve belediye başkanlığı yaptığı dönemden sonra da bu kente katkı koyma inancıyla, hiç bir zaman emekli olmadan, emeklerini yaşamının son gününe kadar Nilüfer'e vererek, geride ailesine, bizlere ve Bursa'ya çok güzel bir miras bıraktı. O'nu erken kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, ışıklar içinde uyusun" diye konuştu.

Uzun yıllar kendisiyle çalışma imkanı bulan eski bakanlardan Turhan Tayan da anılarını paylaştı. Tayan, "Ziya Güney'le 1970 yılının başından itibaren gelişen arkadaşlığımız, dostluğumuz vardır. Almanya'da ihtisas yaptığı dönemde sık sık Bursa'ya gelir birlikte Bursa meseleleri ve yerel yöneticilik üzerinde konuşurduk. Ziya Güney, yerel yönetimler konusunda okumuş, yazmış, eğitim almış, dürüst, değerli bir arkadaşımdı. 1989 yılında Doğru Yol Partisi saflarında beraber olduk. İl başkanı olduğum dönemde Bursa'da ilk büyükşehir belediye seçimlerinin yapılması sırasında Bursa kadrosunu kurmak için çalışırken kendilerini Nilüfer'de değerlendirmeyi düşündük. Yerel yönetim bilgisi, tecrübesi olan arkadaşımızın  buraya yararlı olacağını düşündük. Ziya Güney  hizmetlerine karşı sevgili başkanım Mustafa Bozbey'in gösterdiği kadirşinaslık, tecrübeye saygı hususunda huzurunuzda kendisine teşekkür ediyorum. Yönetim kadrosunda kendisini danışman olarak değerlenmiştir ve faydalanmıştır. Ziya Güney, tanıdığım namuslu dürüst bir idareciydi. Ruhu şad olsun, hepimizin başı sağ olsun" şeklinde konuştu. 

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker duygu dolu bir konuşma yaptı. Saker, "Siyaset hayatında kendisinden görevi devraldık. Aldığımız görev o kadar düzenli bir ağ üzerine kurulmuştu ki, onu ilerletmeye çalıştık. Her zaman bilgisini akıtan, kol kola olabilme şansımız olan bir insandı. O bakımdan üzüntümüz çok büyük. Ailesine sabır diliyorum" dedi.

 

CENAZE NAMAZI FSM CAMİİ’NDE KILINDI

 

Ziya Güney’in cenazesi, Halk Evi önündeki törenin ardından, cenaze namazı kılınmak üzere Fatih Sultan Mehmet Camii’ne getirildi. Merhumun, FSM Camii’ndeki cenaze namazına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski bakanlardan Turhan Tayan ve Ertuğrul Yalçınbayır, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ile Dr. Yüksel Özkan, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Ziya Güney’in sevenleri de katıldı. Namaz öncesi Ziya Güney’in eşi ve kızları taziyeleri kabul etti.

Cuma namazı  sonrası Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, cemaatten helallik isteyerek, merhum Ziya Güney’in cenaze namazını kıldırdı. Ziya Güney’in cenazesi, namazın ardından İhsaniye Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

ZİYA GÜNEY KİMDİR?
 

Ziya Güney, 1945 yılında Bursa’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Bursa’da tamamladı. İstanbul Maçka Yüksek Teknoloji Okulu İnşaat Şubesi’nden mezun oldu ve okul devresinde talebe derneklerinde başkanlık ve yöneticilik yaptı. 1968-1970 yıllan arasında yedek subay olarak vatani görevini tamamladıktan sonra Batı Almanya’ya gitti. Orada İnşaat Mühendisliği öğrenimini tamamlarken, belediyecilik, şehircilik ve çevre konularında da araştırmalar yaptı. 1978’de Bursa’ya döndü ve serbest çalışmanın yanında aktif siyasete başladı. Yerel gazetedeki köşesinde ülkemizin ve kentimizin önemli şehircilik ve çevre problemlerini dile getirdi. Almanca bilen Ziya Güney, siyasette il ve ilçe başkanlıkları ile 1989-1994 yılları arasında Nilüfer Belediye Başkanlığı yaptı.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık