Zilede 40 Hatim Geleneği Sürdürülüyor

Tokatın Zile ilçesinde 1 asır önce savaşa giden askerlerin ardından okunmaya başlayan 40 Hatim geleneği yaşatılmaya devam ediliyor.

Zilede 40 Hatim Geleneği Sürdürülüyor
  • 30 Ekim 2018, Salı 11:00
Tokatın Zile ilçesinde 1 asır önce savaşa giden askerlerin ardından okunmaya başlayan 40 Hatim geleneği yaşatılmaya devam ediliyor.
Zile ilçesinde geleneksel olarak her yıl okunan Hatmi Şerif bu yıl 29 Ekimde başladı. Sabah namazına müteakip olarak Ulu Caminde gerçekleştirilen Hatmi Şerife çok sayıda vatandaş katıldı. 1 asrı geçkin olarak kentte sürdürülüyor olan 40 Hatimin Zileye özel ve aralıksız olarak devam eden bir kültür mirası olduğuna dikkat çeken Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel,Çanakkale Savaşında ilçemizden büyükler gençler cepheye gidiyor. En son onbeşliler olarak ifade ettiğimiz, 14, 15, 16 yaşlarındaki gençler de gittikten sonra ilçemizdeki kadınlar biz ne yapabiliriz diye kendi aralarında görüşüp biz de Hatim okuyalım diyorlar. Her gün bir camide bir araya geliyorlar ve cephedeki kardeşlerimiz için, çocukları için, babaları için hatim okuyorlar. Sonuçta cepheye gidenlerin 4te 1i ilçemize anca dönüyor. Bu gelenek erkekler tarafından sürdürülmeye devam ediliyor. Bu yıl 29 Ekimde başlayacak olan 40 Hatim geleneğimizi yaşatmaya devam edeceğiz. diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık