Zeytin Ve Zeytinyağı Festivali 27 Ekimde

Hatayın Altınözü ilçesinde ikincisi düzenlenecek olan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali 27-28 Ekimde gerçekleşecek.

Zeytin Ve Zeytinyağı Festivali 27 Ekimde
  • 18 Ekim 2018, Perşembe 15:10
Hatayın Altınözü ilçesinde ikincisi düzenlenecek olan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali 27-28 Ekimde gerçekleşecek.
Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, ilçenin adını tüm Türkiyeye duyurabilmek, zeytini ve zeytinyağını ülkeye tanıtmak amacında olduklarını belirterek, “Daha önceleri Hatayda zeytin var mı diyorlardı ama artık markalaşması yolunda önemli yol kat ettik. Sadece zeytin üzerine 15 adet proje var. Bunlardan en önemlisi olduğuna inandığım Altınözü Zeytin Belgeselini tamamladık ve festivalde izleteceğiz. Zeytincilik OSB ile alakalı çalışmalarımız da devam ediyor. Bu sene yağmurların az olması sebebiyle zeytinde rekolte düştü” dedi.
Festivalin ilk gününde yapılacak olan etkinliklerle ile ilgili bilgiler veren Kaymakam Uygur, “27 Ekim 2018 Cumartesi günü festival programı Atatürk Anıtına çelenk bırakılması ve festival kortej yürüyüşü ile başlayacak olup, sezonun ilk zeytin hasadı, Altınözü Belediyesi yeni hizmet binası açılışı, “Altınözünde Zeytin Hasadı” konulu belgesel film gösterimi, Altınözü Müftülüğü Yatılı Hafızlık Kuran Kursu temel atma töreni, Canan Karatay ile Sağlıklı Yaşam Söyleşisi ve Zeytin Tadında Yaşam programıyla devam edecek” dedi.
Kaymakam Uygur festivalin ikinci gününde ise, Türkiye Bisiklet Federasyonu programında yer alan “Altınözü Zeytin Kupası Dağ Bisikleti Yarışması” ile başlayacağını, Altınözü Zeytin Temalı Uluslararası Fotoğraf Yarışması, çeşitli aktiviteler ve yarışmalarla devam edeceğini, Zeytin Dalı Korosu Solo Konseri ile Festival programın sona ereceğini söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık