Zeki Müren Ölümünün 22İnci Yılında Bodrumda Anıldı

Türk Sanat Müziğinin unutulmaz ismi Zeki Müren, ölümünün 22inci yılında Bodrumda anıldı. Mürenin uzun yıllar yaşadığı ve ölümünden sonra müzeye dönüştürülen evinde mevlit okutulup lokma dağıtıldı.

Zeki Müren Ölümünün 22İnci Yılında Bodrumda Anıldı
  • 23 Eylül 2018, Pazar 18:00
Türk Sanat Müziğinin unutulmaz ismi Zeki Müren, ölümünün 22inci yılında Bodrumda anıldı. Mürenin uzun yıllar yaşadığı ve ölümünden sonra müzeye dönüştürülen evinde mevlit okutulup lokma dağıtıldı.
Bodrum Belediyesinin destekleriyle, Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen Zeki Müreni Anma Etkinlikleri kapsamında müze haline getirilen Bodrumdaki evinde mevlit okutuldu. Zeki Mürenin kendi adını taşıyan cadde üzerindeki evi önünde lokma dağıtılmasıyla başlayan etkinliğe, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Tayfun Selçuk, Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Yaşar Bal, Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlitte Sanat Güneşi için dualar okundu. Vatandaşlar daha sonra Zeki Müren Müzesini gezdi.
Mevlit öncesinde kısa bir konuşma yapan Kaymakam Bekir Yılmaz, “Zeki Müren, milletimizin sanat güneşi unvanı verdiği muhteşem bir sanatçı. Mal varlığının tamamını Mehmetçik Vakfımıza ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayacak kadar büyük bir hayırsever. Bodrumu çok severdi. Bodrumun tanıtımına da gerçekten çok katkısı olan büyük bir insandı. Ölümünün yıldönümünde dualarla andık ruhu şad olsun, Allah rahmet eylesin. Bize düşen böyle büyük şahsiyetlerin önce sağlığında kıymetini bilmek, vefatından sonra da onu unutmamaktır. “dedi.
Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Yaşar Bal da, “Yüce gönüllü bağışçılarımızdan” diyerek bahsettiği Zeki Mürenin Bursada mezarı başında düzenlenecek törenle ve Bodrum evinde okunan mevlit ve akşam Antik Tiyatro konseri ile anılacağını söyledi.
TEV Genel Müdürü Yıldız Günay da yaptığı konuşmasında Zeki Mürenin bağışlarıyla ölümünden bu yana vasiyetine uygun olarak 73 ilden 3 bin burs verdiklerini, Bursada Zeki Müren anısına yapılan Güzel Sanatlar Meslek Lisesinde 2 bin öğrenci mezun olduğunu ve şu anda 263 öğrenci ile eğitime devam ettiklerini anlattı.

Ölümünün üzerinden 22 yıl geçti
Bursanın Hisar semtinde doğan Zeki Mürenin ailesi Üsküp göçmeniydi. Babası keresteciydi. Okula Bursa Osmangazi ilköğretimde başlamıştı. Henüz o tarihlerde ünlü sanatçı, öğretmeni tarafından müsamerelerde keşfedildi. Ortaokulu bitirince, liseye İstanbulda başladı. İstanbulda Boğaziçi Lisesinden mezun olan Müren, daha sonra Mimar Sinan Üniversitesinde sahne hayatına başlamış oldu. Türkiyede adından çok söz ettiren Zeki Müren, kendine has giyiniş tarzıyla adeta zamanın ötesine geçmişti. Sanat Güneşi Zeki Müren, kendi kıyafetlerini kendisi tasarlardı. Yaşadığı yıllara göre giydiği ilginç tarzdaki kıyafetleri herkesin ilgisini çekiyordu.

Uzun yıllar sadece yerel Bodrum radyosuna sesi ve sohbetleri ile çıktı
Zeki Mürenin kalp rahatsızlığı ve şeker hastalığı vardı. Sanat güneşimiz, bu yüzden sahnelerden uzak kaldı. Bodrumda Kumbahçe Mahallesinde satın aldığı evinde yaşayan sanatçı uzun yıllar boyunca gazetelere, radyolara ve televizyonlara çıkmadı. Sadece o dönemler Bodrum Belediyesi tarafından kurulan Belediye radyosunda açıklamalar sohbetler yaptı. Daha sonra TRTnin İzmir Televizyonunda bir programa katılan Zeki Müren, sahnede aldığı ödülden sonra makyaj odasında fenalaşmış ve acilen hastaneye kaldırılmıştı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Zeki Müren hayatını kaybetmişti. Cenaze törenine on binlerce kişi katılan Müren, memleketi Bursaya defnedildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık