Zeki Engin: Uzunköprü Şehir İçi Ulaşımında Tekelleşmeye Son Verin

S.S.91 Nolu Uzunköprü Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu ve Üyeleri, ilçedeki toplu taşımada yaşanan sorunları anlattı.

Zeki Engin: Uzunköprü Şehir İçi Ulaşımında Tekelleşmeye Son Verin
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 12:47
S.S.91 Nolu Uzunköprü Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu ve Üyeleri, ilçedeki toplu taşımada yaşanan sorunları anlattı.
Edirnenin Uzunköprü ilçesi Mazhar Müfit Kansu parkında basın açıklaması yapan S.S.91 Nolu Uzunköprü Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu ve Üyeleri, toplu taşıma ile ilgili yaşanan sorunların altında Uzunköprü Belediyesinin hukuka aykırı yaptırımları olduğunu ileri sürdü.
Konuyla ilgili yönetim kurulu adına konuşan S.S. 91 Nolu Uzunköprü Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Engin, San-Ter kooperatifine üye 49 adet şehir içi minibüsünün taşımacılık faaliyeti ilçemizde ruhsatsız olarak fiilen devam etmektedir. Uzunköprü Belediyesi sebep olduğu bu hukuksuzluğu durdurmadığı gibi devam ettirmek için yargı kararına karşı hileli karar ve işlemler içerisindedir. Meclis kararı süregelen tekelleşmeyi ve San-Ter kooperatifine tanınmış hukuksuz imtiyazı onaylayıp yasaya aykırılığı devam ettirmektedir. Belediyece oluşturulan ve sürdürmek için çaba gösterilen San-Ter tekeli hukuka, kamu yararına, belediye yasasına ve devlet ihale kanununa açıkça aykırıdır dedi.
Engin, İhale ve rekabet şartları oluşturulmayarak Uzunköprü halkının modern araçlarla, kaliteli bir şehir içi ulaşım hakkı engellenmiştir. Şehir içi taşımacılık yapan araçların durumunu Uzunköprü halkı çok iyi bilmektedir. Uzunköprü halkından, şehir içi ulaşımda modern ve kaliteli araçlarla yapılması gereken ulaşım hizmetini neden esirgiyorsunuz? Uzunköprü Belediyesinin saygıdeğer meclis üyelerini ve bürokratlarını son kez uyarıyoruz. İhalede açıklık ve katılımı engelleyen pazarlık usulü ihale yöntemi açıkça suçtur. Mahkeme kararını derhal uygulayın. Uzunköprü şehir içi ulaşımında tekelleşmeye son verin şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık