Yobis Halkın Hizmetine Açıldı

Yozgat Belediyesi tarafından insanları bisiklet kullanımına teşvik etmek ve şehir içi trafiği rahatlatmak amacıyla oluşturulan Yozgat Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi (YOBİS) vatandaşın hizmetine sunuldu.

Yobis Halkın Hizmetine Açıldı
  • 25 Temmuz 2018, Çarşamba 17:17
Yozgat Belediyesi tarafından insanları bisiklet kullanımına teşvik etmek ve şehir içi trafiği rahatlatmak amacıyla oluşturulan Yozgat Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi (YOBİS) vatandaşın hizmetine sunuldu.
Cumhuriyet Meydanında YOBİSin açılışını gerçekleştiren Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, toplam 5 terminalden oluşan YOBİSin 57 bisiklet ile vatandaşlara hizmet vermeye başladığını söyledi.
YOBİSin yaklaşık iki yıldır üzerinde durdukları bir proje olduğunu söyleyen Başkan Arslan,Netice itibariyle bugün halkımızın hizmetine sunmuş olduk. Yozgatın mümkün olduğu kadar en elverişli bölgelerinde 5 tane terminal oluşturduk. Bu 5 terminalde 57 tane bisikletle Yozgatlı hemşerilerimize hizmet vereceğiz. Üniversite yolundan başlayıp Kent Parka kadar devam eden güzergah üzerinde Yozgat park, cumhuriyet alanı, terminal ve Kent Park olmak üzere 5 ayrı terminalde hizmet verecek. Bana göre son derece önemli bir proje. En azından spor içinde önemlidir. Ulaşım yükünün bir kısmını alması açısından da önemlidir dedi.
Bisikleti modern şehrin gereklerinden birisi olarak gördüğünü belirten Başkan Arslan,Gerçekten kent kimliği olan şehirler için mutlaka gerekli çalışmalardan birisi olduğunu düşünüyorum. Son derece önemli bir çalışma.Bu bir başlangıçtır ve bu başlangıçla birlikte Yozgatta çok daha uzun bisiklet yolları oluşturmak istiyoruz. Bisikletin şehir içi ulaşımında çok daha fazla kullanılmasını amaçlıyoruz. Çünkü Yozgat gibi illerin hepsinde trafik sıkışıklığı var. Şehir merkezlerinde bu trafik sıkışıklığını gidermenin yollarından bir tanesi de bu. Yozgatımıza hayırlı olsun şeklinde konuştu.
Şu ana kadar 200e yakın kişinin kayıt olduğunu söyleyen Arslan,Şu anda kayıtlar başladı. Kent kartla entegre olarak bisikletler kullanılacak. Şu ana kadar 200e yakın kişi kayıt oldu. Bu sayının giderek de artacağına inanıyorum. Binlerce kişinin bu sistemden yararlanacağını düşünüyorum. Ücret saati bir lira olacak. Vatandaşlar herhangi bir terminalden bisikleti alıp bir başka terminale bırakabilecekler ifadelerine yer verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık