Yılmaz Erdoğan Vana Geliyor

Ünlü yönetmen ve aktör Yılmaz Erdoğan, Vanın Gevaş Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ‘Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliğine katılacak.

Yılmaz Erdoğan Vana Geliyor
  • 04 Eylül 2018, Salı 17:02
Ünlü yönetmen ve aktör Yılmaz Erdoğan, Vanın Gevaş Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ‘Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliğine katılacak.
Gevaş Kızılay Gençlik Kampında ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, ‘Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliğinin 13 Eylülde yapılacağını ifade ederek, şenliğe ünlü yönetmen ve oyuncu Yılmaz Erdoğanın da katılacağını söyledi. Gevaşın bu sene turistik faaliyetler, etkinlikler ve festivallerle gündeme geldiğini dile getiren Hakan, “6 Eylülde Akdamar Adasında İlçe Kaymakamımız İshak Çınarın himayesinde ünlü Su Altı Yönetmeni Tahsin Ceylanın ‘Van Gölünün Sırları ismiyle bir fotoğraf sergisi ve kitap lansmanı etkinliğimiz olacak. Biz belki gölün hep yüzeyi ile ilgilendik, ama gölün altı en az yüzeyi kadar insanı cezbeden bir özelliğe sahip. Tahsin Hocamız bu birkaç yıllık çalışmalarını ‘Van Gölünün Sırları adı altında bir çalışmada buluşturuyor. Bu aynı zamanda ayin programının da başlangıcı olacak. Program dahilinde tasarlanan bir çalışma. Bu anlamda bütün dostlarımızı 6-7 Eylülde ve ayinin son gününe kadar devam edecek olan bu sergiye bekliyoruz. Yine Gevaşta 7-8-9 Eylülde gerçekleştirilecek bir ‘Gençlik Festivali var. Onun haricinde üç sene sonra 9 Eylülde Akdamar Adasında bir ayin programı olacak. Bizim de hasretle beklediğimiz ve Gevaş ile Vanın tanıtımı için çok önem atfettiğimiz bir etkinlik. Onunla ilgili de valiliğimizin koordinatörlüğünde bütün kurumlar olarak ayin çalışması devam ediyor. Çarşamba günü tekrar bütün kurumlarla bir arada çalışma yapacağız. Ümidimiz şudur ki gelen misafirlerimiz keyifli bir gün geçirsinler ve ibadet için gelen vatandaşlarımız ya da dışarıdan gelen dostlarımız orada keyifli bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirsinler” dedi.
13 Eylülde de Yılmaz Erdoğanında katılacağı ‘Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliğinin olacağını vurgulayan Hakan, “Malumunuz iki yıldır biz bunu yapıyoruz. Bu sene de 13 Eylülde, Gevaş şehir merkezinde yapacağız. Bu sene bir farklılığımız var. Çok kıymetli Yılmaz Erdoğan Hocamız bizi kırmayarak, bu sene Deli Emin Bisiklet Festivaline, filmdeki ‘Deli Emin karakterini oynayan yönetmen olarak gelip yer alacak. Yılmaz Erdoğan, ekibi ve çalışma arkadaşlarıyla beraber Gevaşta olacaklar. Deli Emin Bisiklet Festivalini hep beraber orada çok duygusal bir ortam içinde geçireceğimizi tahmin ediyorum. Çünkü iki film çekildi ve filmlerden sonra belki ilk buluşma olacak” ifadelerini kullandı.
Deli Emin Bisiklet Festivali çalışmaları kapsamında Vandaki bisiklet kulüpleri ile görüşüldüğünü dile getiren Hakan, “Festivalimize bisiklet kulüplerimizin de yoğun katılımı olacak. Van Gölü Aktivistleri, keza bisikletle ilgilenen bütün arkadaşlarıyla bizimle beraber olacak. Tamamen yerli olup, Yılmaz Erdoğanın katılımı ile gerçekleşecek bir şenlik olacak. Yılmaz Hocamızın katılması, belki ilerde bazı projelerin kaynağı da olacaktır” diye konuştu.
Bir gazetecinin; “Yılmaz Erdoğanın ilçeye gelmesi, ilerde tekrar Gevaşta bir film çekilmesini gündeme getirecek mi?” sorusuna karşı Başkan Hakan, “Yılmaz Erdoğan bir sanatçıdır. Duygu kapasitesi yoğun bir insan. Ben bu festivalin inşallah bu tarz bir projeye ilham kaynağı olacağı kanaatini taşıyorum. Bu tamamıyla duygusal bir söylem. İnşallah memnun ayrılacak. İnşallah keyif alacak. Gevaşta Yılmaz Erdoğanı ve onun şahsında ‘Deli Emini tekrar buluşturmuş olmamız dahi hepimiz açısından güzel bir gelişme olacak. İyi bir tanıtım olursa, iyi bir katılım olacağını biliyoruz. Belki gelecekteki projelerde ümit ediyorum ki olur” dedi.
Sinan Hakan, tüm çalışmalarında verdikleri desteklerden dolayı DAKA yetkililerine de teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık