Yılın Vakıf İnsanı Ödülü

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğluna, Ekovitrin Dergisi tarafından “Türkiyede Yılın Vakıf İnsanı” ödülü verildi.

Yılın Vakıf İnsanı Ödülü
  • 02 Temmuz 2018, Pazartesi 12:10
SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğluna, Ekovitrin Dergisi tarafından “Türkiyede Yılın Vakıf İnsanı” ödülü verildi.
İstanbulda bir Otelde düzenlenen ödül törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Sami ve Turgut Konukoğlu, Ekovitrin Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Abacıoğlu, Başkan Yardımcısı Şeref Özata ve Genel Yayın Yönetmeni Bilal Koçak ile çok sayıda davetli katıldı.
Tüfenkçi, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğluna, Türkiyede Yılın Vakıf İnsanı ödülünü takdim ederek kutladı. Konukoğlu da böylesine önemli konuda ödüle değer görülmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, jüri üyelerine teşekkür etti.
Vakıf İnsan ödülü
Ödül gerekçelerine ilişkin açıklamada, Abdulkadir Konukoğlunun, Türkiyenin kalkınması yolunda gösterdiği üstün gayretlerin yanı sıra, ülkenin sosyal ve eğitim hayatına katkıları, sosyal sorumluluk ve hayır işlerine liderlik etmesi nedeniyle Yılın Vakıf İnsanı Ödülüne layık görüldüğü belirtildi.
Konukoğlunun, yarım asrı aşan süredir Türk iş dünyasına özveriyle katkılar yaptığına dikkat çekilerek, “Abdulkadir Konukoğlu, Türkiyenin kalkınması, ekonomimizin ve sanayimizin büyümesi yolunda gösterdiği üstün gayretler, ülkemizin sosyal ve eğitim hayatına katkıları, aile vakfı olan Sani Konukoğlu Vakfının sosyal sorumluluk ve hayır işlerinde sürdürdüğü hizmet yarışına liderlik etmesi sebebi ile Türkiyede Yılın Vakıf İnsanı Ödülüne layık görüldü” denildi.
Abdulkadir Konukoğlunun, iş hayatında aldığı kararlarla Gaziantepte bir devin doğmasına öncülük ettiği kaydedilerek, “SANKO Holdinge başkanlık yaptığı 20 yıllık süreçte tekstilden enerjiye, makinadan çimentoya uzanan sanayi şirketlerine yön verdi. Kentin ekonomik kalkınmasına, istihdamına ve sosyal hayatına önemli katkılar sunan Abdulkadir Konukoğlu, holding şirketlerinin merkezini İstanbul ya da başka bir büyük kente taşımayarak aslında Gaziantepe olan bağlılığını da gösterdi. İş hayatında 52 yıl aktif olarak çalışan Konukoğlu, STKların yanı sıra, Sani Konukoğlu Vakfında eğitim ve sağlık alanında hayır işlerini sürdürüyor. Konukoğlu, yatırımlarını planlarken ‘Dünyada Türkiye, Türkiyede Gaziantep anlayışıyla hareket ediyor. İş yaşamında başarının birinci şartının çok çalışmak olduğunu belirten Konukoğlu, iş adamlarının memleketlerine mutlaka yatırım yapması gerektiğini söylüyor” diye konuştu.
Abdulkadir Konukoğluna, 3 Mayıs 2010 tarihinde TBMMde düzenlenen törenle de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğünün Vakıf İnsan Ödülü takdim edilmişti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık