Yıldız Kalkandan ‘Kaşın Bilim, Kültür, Sanat İnsanları Sergisi

Antalyanın Kaş ilçesinde yaşayan fotoğraf sanatçısı Yıldız Kalkan, yeni bir sergiye imza attı.

Yıldız Kalkandan ‘Kaşın Bilim, Kültür, Sanat İnsanları Sergisi
  • 27 Ekim 2018, Cumartesi 10:16
Antalyanın Kaş ilçesinde yaşayan fotoğraf sanatçısı Yıldız Kalkan, yeni bir sergiye imza attı.
Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) üyesi Yıldız Kalkanın ‘Kaşın bilim, kültür, sanat insanları adlı sergisi, Cumhuriyet Meydanında açıldı. Açılışa Kaymakam Ulaş Akhan, Belediye Başkan vekili Aslı Veznecioğlu Kurtuldu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren de katıldı.
Yıldız Kalkan açılışta yaptığı konuşmada, bu sergi projesini fotoğraf sanatçısı Curt Bidingerle hazırladığını belirterek, etkinlikle Kaşa katkı sunmayı ve sosyal farkındalık yaratmayı amaçladığını söyledi.
Fotoğrafın yaşam ve yaratma çabası olduğunu vurgulayan Kalkan, “Bilimsel ve sanatsal yaratıcılık, toplumun kültürel yapısını oluşturur. Fotoğrafçı çektiği fotoğraflarla yaşadığı çağın, yerin tanıklığını yapıp kaydeder, tarihe not düşer. Bugünü geleceğe taşır.” diye konuştu.
Kaymakam Ulaş Akhan, “Bu fotoğraf sergisiyle Kaşın doğal, tarihi, kültürel ve beşeri değerlerinin de ortaya çıkması, muhafazası ve gelecek nesile taşınmasının önemli olduğunu düşünüyorum. İlçemizin bu kadar güzelliği bir arada barındırmasında katkıları olan bu yaşayan hazinelerimizi de tanıma imkanı bulacağız. Bununla birlikte özellikle Kaşta yaşayarak kendini Kaşlı hissedenlerin ve yurtdışından gelen vatandaşlarımızın da böyle bir kültürel etkinlik içerisinde olması, toplumlararası hoşgörü ve kaynaşmanın gelişmesine de katkı sunacaktır. “ dedi.
Konuşmaların ardından sergi çerçevesindeki programda, üç telli bağlama sanatçısı Ali Ulutaş ile sipsi çalan Cemil Kırcı ve Türk Halk Müziği sanatçısı Hasan Kalkan, Emre Dayıoğlu solo konser verdi.
31 Ekime kadar ziyaret edilebileceği kaydedilen sergide Buket Uzuner, Hülya Aksular, Uğur Polat, Özkan Yılmaz, Doç. Dr. Mehmet Demirörsün de aralarında bulunduğu yazar, müzisyen, ressam, gazeteci, yönetmen, heykeltıraş, besteci ve oyunculardan oluşan bilim, kültür ve sanat insanlarının 27 portresi yer aldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık