Yerli Ve Yabancı Turistler Çankırıdaki Tarihi Mekanlara Akın Ediyor

Çankırıdaki tarihi mekanları son 3 ayda yaklaşık 17 bin kişi ziyaret etti.

Yerli Ve Yabancı Turistler Çankırıdaki Tarihi Mekanlara Akın Ediyor
  • 31 Temmuz 2018, Salı 18:10
Çankırıdaki tarihi mekanları son 3 ayda yaklaşık 17 bin kişi ziyaret etti.
Yaz tatilinin gelmesi ile birlikte yerli ve yabancı turistler, Çankırıda bulunan tarihi mekanlara akın ediyor. Son 3 ay içerisinde yaklaşık 17 bin kişi, Çankırıdaki tarihi mekanları ziyaret etti. Çankırı Belediyesi tarafından görevlendirilen rehberler eşliğinde şehir turu yapan vatandaşlar, Çankırının tarihi mekanlarında bol bol fotoğraf çektirdi.
Çankırı Belediyesi yaşayan mekanlar haline dönüştürülen tarihi binalar ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi, Çivitçioğlu Medresesi, Tarihi Çamaşırhane Müzesi, Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi, Tuz Rehabilitasyon Merkezi, Tuz Mağarası ve Çankırı Kalesi şehre gelen yerli ve yabancı turistlere unutulmaz anlar yaşattı. Şehir turu yapan konuklar, medreselerde bir çay molası vererek dinlenmenin, sanat odalarında geleneksel kültüre hayat vermenin, Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesinde eski dönemlerdeki radyo ve iletişim araçları ile nostalji yaşamanın, havası güzel Çankırı Kalesinde güzel bir manzaranın, tuz, sanat ve tarih kokan Tuz Mağarasından pozitif ayrılmanın keyfini çıkardı. Gelen konuklara zaman zaman eşlik etmeye çalışan Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Çankırıyı merak edenlerin sayısının her geçen gün daha da arttığını belirterek Kadim şehrimiz, ziyaretçilerinde güzel anılar bırakıyor dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık