Yenimahallede Cumhuriyetin 95. Yılına Muhteşem Kutlama

Yenimahalle Belediyesi, Cumhuriyetin ilan edilişinin 95inci yılını dolu dolu kutlamaya hazırlanıyor.

Yenimahallede Cumhuriyetin 95. Yılına Muhteşem Kutlama
  • 26 Ekim 2018, Cuma 11:18
Yenimahalle Belediyesi, Cumhuriyetin ilan edilişinin 95inci yılını dolu dolu kutlamaya hazırlanıyor.
Yenimahalle Belediyesi, 28 Ekim Pazar günü İstiklal Savaşının en yoğun yaşandığı ve Kurtuluş Savaşının kazanıldığı topraklar olan Kütahyanın Dumlupınar ilçesine yaptığı Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesinin açılışını gerçekleştirecek. 29 Ekimde ise Yenimahallede meşaleli yürüyüş ve Atatürkün sevdiği türkülerin senfonik yorumunu içeren Büyük Cumhuriyet Buluşması gerçekleşecek.
Yenimahalle Belediyesinin Başkomutanlık Meydan Muharebesinin yapıldığı, Kurtuluş Savaşının kazanılmasında büyük önem taşıyan Dumlupınara kazandırdığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi ve Dumlupınar Sosyal Tesisi, Pazar günü saat 14.00da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun da katılımıyla açılacak. 4 ay gibi kısa bir zamanda tamamlanarak Cumhuriyet Bayramına yetiştirilen misafirhanenin anahtarı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar tarafından Dumlupınarın MHPli Belediye Başkanı Niyazi Tezcana teslim edilecek.
29 Ekim Pazartesi günü ise kutlamalar sabah saatlerinde belediye önündeki Atatürk Anıtına çelenk koyma töreniyle star alacak. Gün boyu devam edecek olan kutlamalar, saat 18.30da Ragıp Tüzün Parkından başlayacak olan “Meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü” ile devam edecek. 7den 70e tüm vatandaşlar ellerinde meşalelerle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezine kadar marşlar söyleyerek coşku içinde yürüyecek. Yürüyüşün ardından Nazım Hikmette “Büyük Cumhuriyet Buluşması” yaşanacak. Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkunun sunumuyla başlayacak olan programda, muhteşem bir senfoni konseri ile Başkentliler unutulmaz bir gece yaşayacak. Şef Eray İnalın yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası türkülerin beğenilen yorumcusu Hüseyin Turan ve Türk Halk Müziği sanatçısı Nilgün Kızılcı ile sahneye çıkacak. Sinema ve dizilerden tanınan tiyatro oyuncuları Gaye Alacacı ve Şekip Taşpınar da şiir ve sunumlarıyla geceye renk katacak.
Tüm yurttaşları Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine davet eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Cumhuriyetin ilçesi Yenimahallede Cumhuriyet Bayramını her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlayacağız. Cumhuriyet kutlamalarını gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Bu her yurttaşın asli görevidir. Bizim Cumhuriyetimiz Mustafa Kemalin emaneti olan, bizi çağdaşlığa ulaştıran, halk çocuklarını cumhurbaşkanı, bakan, milletvekili, belediye başkanı yapan, saltanatı yıkıp padişahlığı kaldıran, Milletin iradesini millet kendi tayin edecektir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürkün cumhuriyetidir. Bizim cumhuriyetimiz demokratik, laik Türkiye Cumhuriyetidir. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık