Yenimahallede Aile İçi Şiddeti Tanımak Ve Önlemek Konulu Panel

Yenimahalle Belediyesi, Avusturya Viyana Merkezli Avrupa Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü PS: EUROPE bünyesinde “Aile İçi Şiddeti Tanımak ve Önlemek” konulu panele ev sahipliği yaptı.

Yenimahallede Aile İçi Şiddeti Tanımak Ve Önlemek Konulu Panel
  • 31 Ağustos 2018, Cuma 13:04
Yenimahalle Belediyesi, Avusturya Viyana Merkezli Avrupa Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü PS: EUROPE bünyesinde “Aile İçi Şiddeti Tanımak ve Önlemek” konulu panele ev sahipliği yaptı.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleşen panele CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Ankara Barosu Eski Başkanı Sema Aksoy ve CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılışında konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesinin başta cinsiyet olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu ve herkese hizmet anlayışıyla çalıştığının altını çizdi. Yaşar, Zor durumdaki kadınlarımız için ise Kadın Sığınma Evini açmış bir belediyeyiz. Kadınlarımızı orada hem koruma altına alıyoruz hem de yeni hayatlarına hazırlanmalarında yardımcı oluyoruz. Orada hem psikolojik destek hem de mesleki eğitimler veriyoruz. Şiddet Mağduru Kadınların Sosyo-Ekonomik Destek Sistemlerinin Geliştirilmesi Projesi ile 50 kadına eğitim veren ve istihdam eden projenin ortağıyız. Kadın girişimcilerin desteklediği yine Pandora Projesinin ortaklarından birisiyiz diye konuştu.

Her üç kadından şiddete maruz kalıyor
Panelde moderatörlük yapan Yenimahalle Belediyesi Kadın Sığınma Evi Sorumlusu Dicle Maybek, rakamlarla aile içi şiddet anlattı. Dünya genelinde her üç kadından birinin şiddet gördüğünü söyleyen Maybek, Dünya geneline baktığımızda her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor. Yani oran yüzde 35 civarında. Kanadada kadın yüzde 52 oranında şiddet görüyor. İngiltere ve Fransada bu oran yüzde 44e düşüyor. Finlandiyada ise yüzde 47. Türkiyede ise 2017 yılında 407 kadın ve kız çocuğu katledildi dedi.
Panelde konuşan PS: EUROPE Başkanı Çağdaş Arslan ise Toplumsal duyarlılık gerektiren aile içi şiddet konusuna bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu panel ile toplumlar arası farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz, Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda Yenimahalle Belediyesinin kapsamlı projelerini dikkatle takip ediyoruz. Projemize sunduğu destek ve yapmış olduğu ev sahipliği için Başkan Fethi Yaşara teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
Konuklar, aile içi şiddet, farkındalığı arttırmak, cinsiyet eşitliğinin nasıl sağlanacağı, cinsiyete dayalı ayrımcılığın engellenmesi için neler yapılabileceği ile ilgili başlıkları değerlendirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık