Yemendeki Kahire Kalesi Yeniden Ziyarete Açıldı

Türkiye ile Yemen arasındaki kardeşlik köprüsü olarak bilinen Taizdeki Kahire Kalesi yeniden ziyaretçilere açıldı.

Yemendeki Kahire Kalesi Yeniden Ziyarete Açıldı
  • 27 Ağustos 2018, Pazartesi 12:13
Türkiye ile Yemen arasındaki kardeşlik köprüsü olarak bilinen Taizdeki Kahire Kalesi yeniden ziyaretçilere açıldı.
Yemenin kültür başkenti Taizde bulunan Kahire Kalesi 4 yıldan sonra yeniden ziyaretçilere açıldı. Bin 500 metre yükseklikteki kenti kuş bakışı görebilen Kahire Kalesi, Kurban Bayramında ziyaretçi akınına uğradı. Taizdeki Kültür Merkezi tarafından bayram etkinlikleri kapsamında Kahire Kalesinde şehri yeniden canlandırmak ve şehirdeki Husilere karşı halkı bilinçlendirme amacıyla paneller ile tiyatro ve konser etkinlikleri düzenlendi.
Hicri 426 ile 532 arasında inşa edilen Kahire Kalesi, Osmanlı döneminde bir süre askeri ve idari bir merkez olarak da kullanılmıştı.
Taizdeki Kültür Merkezi tarafından yapılan açıklamada, savaştan 4 yıl sonra Kahire Kalesinin Yemenliler için kalıcı bir şekilde kapılarının açık tutulacağını açıkladı.
Öte yandan, Arap koalisyonunun desteklediği hükümet güçlerinin operasyonunun devam ettiği Taizde, şehrin bir kısmı Husilerden henüz temizlenemedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık