Yemende Savaşın Çocukları Açlıkla Mücadele Ediyor

Yemende üç yıldır süren iç savaşın gölgesindeki çocuklar açlıkla mücadele ediyor.

Yemende Savaşın Çocukları Açlıkla Mücadele Ediyor
  • 03 Ekim 2018, Çarşamba 13:16
Yemende üç yıldır süren iç savaşın gölgesindeki çocuklar açlıkla mücadele ediyor.
Yemende insanların yaşamını tehdit eden ekonomik kriz ve iç savaş nedeniyle özellikle çocuklar ciddi bir açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Üç sene önce patlak veren iç savaştan en çok etkilenen yine çocuklar oldu. Yemenin Hajjah ilinde bulunan bir hastane yetersiz beslenme nedeniyle çeşitli hastalıklarla boğuşan çocuklarla dolu. Hastane hastalıklarla boğuşan çocuklarla dolarken bir yandan da ihtiyaçların karşılanmaması durumu daha güç hala getiriyor. Hastanede çalışan hemşire Muhammed Abdullah yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdi:
“Her ay yaklaşık 40 vakayla karşılaşıyoruz. 24 saat hizmet vermek için çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar çok çalışıyoruz. Ancak merkezimizde birçok eksiğimiz var, elektrik sıkıntısı gibi. Güneş enerjisiyle sadece 10a kadar çalışabiliyor ve gecenin geri kalanında cep telefonu ışığıyla çalışıyoruz.”

18 milyon kişi açlık tehdidi altında
Yemende 29 milyon kişiden çocuklar da dahil olmak üzere 18 milyon kişi açlık tehdidi altında, 8 milyondan fazlası da çok ciddi bir şekilde açlık sıkıntısı çekiyor. Bu da Yemende insanların bir sonraki öğünlerinin nereden geleceğini bilmedikleri ve acil gıda yardımına ihtiyaç duydukları anlamına geliyor. Hemşire Abdullah, “Merkezde herkes hemşire, özel çocuk uzmanınız yok. Dünya Sağlık Örgütünün desteği departmanımız için sınırlı. İhtiyacımız olduğu için diğer merkezlere çağrı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemende yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık