Yaşanabilir Bir Başkent İçin Çevre Temizliği Yapıldı

Türkiyede 21 ilde, dünyada 150 ülkede eş zamanlı olarak kutlanan “15 Eylül Dünya Temizlik Günü” kapsamında Ankarada da çevre temizliği yapıldı.

Yaşanabilir Bir Başkent İçin Çevre Temizliği Yapıldı
  • 19 Eylül 2018, Çarşamba 11:49
Türkiyede 21 ilde, dünyada 150 ülkede eş zamanlı olarak kutlanan “15 Eylül Dünya Temizlik Günü” kapsamında Ankarada da çevre temizliği yapıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin ekipman ve malzeme desteği verdiği temizlik çalışmasının Başkentteki adresi Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı oldu. Büyükşehir Belediyesinde hayata geçirilen “Sıfır Atık” projesine de destek veren 100 üniversite öğrencisi, Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkında piknik yapan vatandaşları çevre bilinci hakkında bilgilendirdi. “Lets do it (Hadi yapalım)” sloganıyla ilk kez 2008 yılında Estonyada bir grup tarafından sivil toplum hareketi olarak başlatılan “15 Eylül Dünya Temizlik Günü”, dünya geneline yayılarak büyük bir farkındalık yaratma etkinliğine dönüştü. Cam lavabodan ayakkabıya, kapağı açılmamış sodalardan saç fırçasına kadar çok sayıda atığı toplayan gönüllü gençler, toplamda 280 kilo cam, 44 kilo plastik, 45 kilo kağıt, 19 kilo metal, 68 kilo geri dönüşemeyen ve toplam 556 kilo atık toplayara, çevre temizliği gerçekleştirdi.
Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) Ankara Yerel Kurulu Kültür Sanat Direktörü Ebrar Küçük, “Amacımız çevre bilincini geliştirmek. Büyükşehir Belediyesinin ‘Sıfır Atık projesi ortaklığıyla projeyi yürütüyoruz. Tüm çöpleri çeşitlendirerek ayrıştırıyoruz ve geri dönüşüme kazandırıyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık