Yaralı Eşeğe Hayvan Severler Sahip Çıktı

Aydında kimliği belirsiz kişiler tarafından tüfekle vurularak yaralı halde ölüme terk edilen eşek, hayvan severler tarafından bulunarak tedavi altına alındı.

Yaralı Eşeğe Hayvan Severler Sahip Çıktı
  • 13 Ağustos 2018, Pazartesi 9:40
Aydında kimliği belirsiz kişiler tarafından tüfekle vurularak yaralı halde ölüme terk edilen eşek, hayvan severler tarafından bulunarak tedavi altına alındı.
Aydının Efeler ilçesinde yaralı halde bulunan eşek, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veterinerlik Fakültesinde tedavi altına alındı. Yapılan muayenede, eşeğin ateşli silahla vurulduğu ve sol arka bacağında parçalı kırık oluştuğu belirlendi. Genel sağlık durumu iyi olan hayvanın, yaralı ayağı bandaja alındı. Gözetim altında tutulan hayvanın ayağının, kendiliğinden iyileşmemesi durumunda ameliyat edileceği belirtildi. Eşeğin, tedavi masraflarını ise Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üstlendi. Her gün düzenli olarak hayvanın bakımı ile ilgilenen hayvan severler yaralı eşeğe çocuk gibi bakıp, kendi elleriyle karpuzla ve samanla besliyor.
Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, vatandaşlardan gelen ihbar üzerine yaralı eşeği ASTİSten alıp Veterinerlik Fakültesine götürdüklerini belirterek, Bölge esnafı, eşeğin yaralı ayağını bezle sarmış, yem ve su vermiş. Buna rağmen hayvanın yarası hiç iyileşmemiş. 6 günlük süreçte hayvan ayakta kalmış ve hiç yere yatmamış. Gelen ihbar üzerine hayvanı, araçla ASTİSten alıp Veterinerlik Fakültesine götürdük. Yapılan muayene sonucunda hayvanın tüfekle vurulduğu belirlendi. Hayvan o kadar yorulmuş ki ayağına tedavi uygulanınca iki gün boyunca yerden kakmadı. Karpuzu görünce biraz ayaklandı. Her gün hayvanımızı karpuzla ve samanla besliyoruz. Hayvanımızın iyileşmesini bekliyoruz. Eşeğimiz iyileştikten sonra sahiplendireceğiz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık