Yamaç Paraşütçülerinin Yeni Gözdesi Kahramanmaraş

Kahramanmaraşta yaklaşık 50 yamaç paraşüt sporcusu eğitim uçuşu yaptı.

Yamaç Paraşütçülerinin Yeni Gözdesi Kahramanmaraş
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 17:25
Kahramanmaraşta yaklaşık 50 yamaç paraşüt sporcusu eğitim uçuşu yaptı.
Kahramanmaraşın Pazarcık ilçesi Narlı Mahallesi Kardelen Tepesinde toplanan ve Türkiyenin 15 ilinden gelen yamaç paraşütçüleri eğitim uçuşu yaptı. En son Türkiye ve Avrupa rekorlarının Kahramanmaraşta kırılması nedeni ve bölgenin çok uçuşa elverişli olması paraşütçülerin dikkatini çekiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından paraşütçülerin hizmetine sunulan ‘Take Of alanında sporcular tek tek havalanarak uçuş yaptı.
Mersinden geldiğini söyleyen Mediha Sevcan, “İlk kez bu bölgede uçuş yapacağım Mersinden geldim ve bugüne kadar 300e yakın uçuşum var çok heyecanlıyım” dedi.
Kahramanmaraşın yamaç paraşütü açısında çok önemli olduğunu söyleyen eğitmen Abdullah Yıldız, “Kahramanmaraşın meteorolojik faaliyet olarak çok iyi şartlarda olduğunu gördük. Bu bölgede yaklaşık 25 pilot mesafe uçuş denemesi yapıyoruz. Çünkü burası en önemli uçuş yapılan ve rekor uçuşun yapıldığı yer. Buradan uçan arkadaşlarımızın hedefi ise Atatürk Barajı ve o bölgeye inecekler. Biz de Sakaryadan geldik ve o bölgelerde bunun gibi uçulabilecek alanlar olmadığı için buralara geldik” diye konuştu.
Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Cemil Önder, “Bu alanda bundan 4 yıl önce Avrupa ve Türkiye rekorunun kırıldığı yer. Dolayısıyla herkesin burada uçmak ve tanımak istediği yer. Türkiyenin farklı illerinden 50 sporcu havada. Bu alanı bizim hizmetimize sunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoça teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık