“Verimli Ve İsrafsız Üretim Çok Önemli ”

Sürdürülebilir Gıda Konferansında, “Gıda Sistemlerinde Küresel Vizyondan Yerel Fırsatlaraoturumunda Food and Drink Federation (FDE) Başkanı lan Wright ile beraber konuşmacı olarak yer alan Yıldız Holding CEOsu Mehmet Tütüncü, gıdanın güvenli olarak ve israf edilmeden, besleyici değerleri korunarak tüketiciye ulaşmasının önemli olduğunu ifade etti.

“Verimli Ve İsrafsız Üretim Çok Önemli ”
  • 17 Ekim 2018, Çarşamba 12:33
Sürdürülebilir Gıda Konferansında, “Gıda Sistemlerinde Küresel Vizyondan Yerel Fırsatlaraoturumunda Food and Drink Federation (FDE) Başkanı lan Wright ile beraber konuşmacı olarak yer alan Yıldız Holding CEOsu Mehmet Tütüncü, gıdanın güvenli olarak ve israf edilmeden, besleyici değerleri korunarak tüketiciye ulaşmasının önemli olduğunu ifade etti.
Dünya kaynaklarının dikkatli ve daha verimli kullanılmasının gündemdeki önemli konulardan biri olduğuna dikkat çeken Tütüncü, hammadde alımından, ürünün tüketiciye ulaşıncaya kadar olan süreçte israfsız ve verimli üretimin hem gıdanın tüketiciye maliyeti hem de kaynakların verimli kullanılması bakımından maliyet enflasyonunu önlemede kalıcı ve etkili bir yöntem olduğunu söyledi.
Tütüncü, Yıldız Holdingin sürdürebilirlik alanında yaptığı çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Ülker olarak üretim ve tedarik zincirinin her aşamasında lezzetli, güvenilir, kaliteli ürünler sunuyoruz. Geri dönüşüm ve geri kazanım yöntemleriyle düzenli depolamaya giden atık miktarımızı yüzde 8e indirdik. Atıklarımızın yüzde 92sini geri dönüştürüyoruz. Türkiyede bir ilk olarak koyduğumuz karbon salımı olmadan büyüme hedefimizi de sürdürüyoruz.”
“Sürdürülebilir Tarımı destekliyoruz”
Türkiyede çiftçiyi ve tarımın sürdürülebilir geleceğini desteklediklerini ifade eden Yıldız Holding CEOsu Mehmet Tütüncü, “Tarımsal üretimde verimliliğin artırılmasını, çiftçilerin sosyo-ekonomik koşullarının iyileştirilmesini ve tarımsal üretimin çevresel etkilerinin azaltılmasını destekliyoruz. Bu doğrultuda tarım alanlarının üretkenliğinin korunması için biyoçeşitlilik alanında çalışmalar yürütüyoruz. 2015 yılında uluslararası bir vakıf ile Giresun ilindeki fındık çeşitliliğinin korunması, daha sürdürülebilir yöntemlerle fındık üretimi ve fındık alanlarının doğru yayılımı amacıyla Sürdürülebilir Fındık Tarımı Projesi kapsamında araştırmalar ve pilot uygulamaları hayata geçirdik. Gıda Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı tarım araştırma enstitüleri ile buğday ve yulaf özelinde çalışmalar yapıyoruz. Yaklaşık 10 yıldır Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü tarafından, bisküvide kullanılabilecek ideal buğdayı üretmek için yapılan ıslah çalışmalarını destekliyoruz. Bunun sonucunda Ali Ağa adı verilen yüksek verimli ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescilli bir buğday türü geliştirdik. Ayrıca, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün Kahraman isimli yulaf çeşidinin geliştirme projesine destek oluyor; Yıllık 4 bin ton yulaf ihtiyacının tamamını çiftçilerle gerçekleştirilen sözleşmeli ekimle karşılıyoruz Kerevitaşta ise bu yıl, toplam zirai ham madde alımımızda ise sözleşmeli alımlarımızın payı yüzde 21 artarak yüzde 89a ulaştı” diyerek sürdürülebilir tarımın Türkiye ekonomisine ve çiftçisine olan katkısına dikkat çekti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık