Vali Yıldırım Tarihi Milli Park Ve Panorama Müzesi Çalışmalarını İnceledi

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Malazgirt ilçesinde yapımı devam eden Tarihi Milli Park ve Panorama Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Yıldırım Tarihi Milli Park Ve Panorama Müzesi Çalışmalarını İnceledi
  • 29 Temmuz 2018, Pazar 19:00
Muş Valisi Aziz Yıldırım, Malazgirt ilçesinde yapımı devam eden Tarihi Milli Park ve Panorama Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi.
Vali Aziz Yıldırım, Muş Garnizon Komutanı Binbaşı Atilla Terzioğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin ve Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı ile birlikte yapımı devam eden Tarihi Milli Park ve Panorama Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi. 26 Ağustosta yapılacak olan Malazgirt Zaferinin 947ncı yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Malazgirt ilçesine gelen Vali Yıldırım, ilk olarak Tarihi Milli Parkın yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Burada yaptığı konuşmasında Malazgirt Savaşının Türklerin Anadoluya açılan en büyük kapısı olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Malazgirt Zaferinin 947ncı yılı kutlama etkinlikleri hazırlıklarımız yoğun şekilde sürüyor. Tarihi ilçemizde yapılan bu park, şanlı Türk tarihi açısından çok anlamlı olacak ve çok güzel mesajlar vereceğini düşünüyoruz. Buradaki çalışmalar tamamlandığında, Çanakkaleye nasıl öğrenciler ve vatandaşlar gidiyorsa, Malazgirte de Türkiyenin her tarafından öğrenciler gelecektir dedi.
Proje kapsamında Malazgirt eski alayı mevki üzerinde yapılan tarihi milli parkın içerisinde Sultan Alparslan makamı ve namazgâhı, tören meydanı, cami, lokanta ve kafeteryalar yer alıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık