Vali Hanım Çileğinin İlk Hasadını Vali Hanım Yaptı

Muğlanın Kavaklıdere ilçesinde, 15 dönümlük alana dikilen 54 bin “Vali hanım çileği”nin ilk hasadı, Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından yapıldı.

Vali Hanım Çileğinin İlk Hasadını Vali Hanım Yaptı
  • 31 Temmuz 2018, Salı 13:54
Muğlanın Kavaklıdere ilçesinde, 15 dönümlük alana dikilen 54 bin “Vali hanım çileği”nin ilk hasadı, Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından yapıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle üretici Hüseyin Derimin Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe Mahallesinde oluşturulan çilek tarlasında üretilen çileklerin ilk hasadı, düzenlenen törenle yapıldı.
Çilek tarlasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Civelek, Muğlanın tarımsal çeşitlilik açısından zengin bir yer olduğunu belirterek, Kavaklıdereyi San Andreas türü çilekle tanıştırdıklarını söyledi.
Civelek, mart ayında çilek fidanlarını kendisinin de katıldığı törende dikildiğini hatırlatarak, “Çileğimiz, üreticilerimizin yüzünü güldüren bir ürün. Üreticilerimizin ‘Vali Hanım Çileğinden memnuniyetleri çok yüksek. Lezzeti, aroması, kalitesi ve verimliliği ile Muğlamızda yeni bir marka değer oluşturacak bir tarımsal ürünümüz oldu. Kırsal kalkınmanın hızlandırılması, kırsal kalkınmada kadınlarımızın sosyo-ekonomik durumlarının güçlendirilmesi, ailelerimizin refah ve gelir seviyelerinin yükseltilmesi, yaşam şartlarının iyileştirilmesi için Muğla genelinde 150 bin hibe fide dağıttık” dedi.
Yaklaşık bin rakımlı alanda yetiştirilen çileklerin üreticilerine ve Muğla tarımına hayırlı olmasını dileyen Civelek, “Dağıttığımız hibe fidelerle inanıyorum ki üreticilerimizin yüzünü güldüren San Andreas türü çilek, daha önce valilik yaptığım Yalova ve Kırklarelinde nasıl bir başarı hikayesi oluşturduysa Muğlada da başarı hikayesi oluşturacaktır. Bundan sonraki amacımız, üretimin artırılması, üretimin devamlılığı ve verimliliğini sağlamak olacaktır. Projenin hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Vali Hanım Çileklerinin ilk hasadını, Muğlanın kadın valisi Esengül Civelek yaptı.
Civelek, ayrıca hasadı yapılan çileklerin ilk müşterisi oldu. Vali tarafından satın alınan çilekler, programı takip eden gazetecilere ikram edildi.
Vali Esengül Civelekin daha önceki görev yerlerinde de önem vermesi nedeniyle San Andreas cinsi çileğe, Civeleke atıfta bulunularak “Vali Hanım Çileği” deniliyor.
Programa, Vali Civelekin yanı sıra Kavaklıdere Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Engin Ocak, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık