Vali Ali Hamza Pehlivanın Zafer Haftası Mesajı

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Zafer Haftası ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Ali Hamza Pehlivanın Zafer Haftası Mesajı
  • 29 Ağustos 2018, Çarşamba 14:07
Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Zafer Haftası ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Vali pehlivan mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Aziz Milletimizin 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile başlattığı Anadolu topraklarını ebedi yurt edinmenin kararlı ilk adımları ile Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucu vurulan nihai mührün nişanesi olan Zafer Haftası ve 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamanın onurunu yaşamaktayız.
Büyük fedakarlıklarla, aşılmaz denilen zorluklara göğüs gererek, bağımsızlık ateşini hürriyet tutkusu ile harlayan Türk Milleti kendisini zillete düşürmeye ant içenlerin yüzüne birlik ve beraberliğinden, hür ve bağımsız yaşama tutkusundan vazgeçmeme anlayışını, Malazgirt Zaferi ile başlatmış, geçen bin yıllık sürede sayısız zaferlerle devam ettirmiş, Çanakkale Deniz Zaferinin ardından kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile bir kez daha bütün dünyaya haykırmıştır.
26 Ağustosta başlayıp, 30 Ağustosta Dumlupınarda Gazi Mustafa Kemalin önderliğinde zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, düşmanın Anadoludan ebediyen atılmasının önünü açmış, yokluk içindeki bir millet tarihin en büyük destanlarından birini yazmıştır. Bu destan elde edilen zaferle birlikte, Atatürkün “Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır.” emri ile de tarihe geçmiştir.
Mazisi bin yıllara dayanan şanlı Türk Devletlerinin başı dik, vakur evlatları kendisine teslim edilen emaneti geleceğe taşımak adına o gün bütün imkanlarını seferber etmiş milletimizin Anadolu toprakları üzerinde ilelebet var olacağını elde ettiği 30 Ağustos Zaferi ile yedi düvele bir kez daha göstermiştir. İmkanların tükendiği, umutların kaybolmaya yüz tuttuğu bir dönemde devletimiz ve milletimiz varını yoğunu vatan için ortaya koymuş, feda etmiştir. Aynı azim ve kararlılık, ülkemiz üzerinde tekrarlanmaya çalışılan bozguncu oyunlara karşı bugün de sağlam bir şekilde varlığını korumaktadır. Aziz Milletimiz, “Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür” şiarıyla geleceğe yürürken; kendisine terörü kullanarak diz çöktürmek, ekonomik saldırılarla yıldırmak isteyenlere karşı inancından, birliğinden, şanlı mazisinden aldığı güç ile mücadelesine devam etmektedir. Bölgesinde, gönül coğrafyasında adaletin, huzurun sancağı, mazlumların umudu, darda olanların sığınacağı güvenli bir liman olan devletimiz; tarihin kendisine yüklediği sorumlulukları göz ardı etmeksizin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma yolundaki hedeflerine doğru yol almaktadır. Türk Milletine giydirilmeye çalışılan idam gömleklerine, milletimize karşı kurulan aciz ittifaklara rağmen, Cemil Meriçin tasvir ettiği gibi; böylesine bir tarih ister istemez cihanşümul olacak, geçmişte olduğu gibi yeniden her şeyi kucaklayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle 30 Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Meydan Muharebesinin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve tarih boyunca kanları ve canlarıyla bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık