Üsküdar Belediyesi İlçe Meydanında 50 Bin Kişiye Aşure İkram Etti

Muharrem ayı sebebiyle Üsküdar Belediyesi tarafından Üsküdar Meydanında 50 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Üsküdar Belediyesi İlçe Meydanında 50 Bin Kişiye Aşure İkram Etti
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 19:51
Muharrem ayı sebebiyle Üsküdar Belediyesi tarafından Üsküdar Meydanında 50 bin kişiye aşure dağıtıldı.
Üsküdar Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen birlikte yaşamanın, paylaşmanın ve bereketin sembolü aşure dağıtımı bu yıl Üsküdar Meydanında gerçekleştirildi. III. Ahmet Çeşmesi yanına kurulan aşure çadırında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve ilçe protokolü tarafından Üsküdarlı vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı.

“Toplamda 100 bin kase aşure yaptık”
Aşureden almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlara kendi eliyle aşure dağıtan Başkan Hilmi Türkmen, aşurenin bolluk, bereket ve kardeşçe yaşamanın sembolü olduğuna vurgu yaptı. 2 saat içinde 50 bin aşure dağıtacaklarını ifade eden Başkan Türkmen, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Üsküdar Belediyesi olarak hemşerilerimize aşure dağıtımında bulunuyoruz. Üsküdar meydanda aşureye ve bu önemli günde bir araya gelmeye hemşerilerimizin ilgi ve alakası gayet güzel. Herkese teşekkür ederim. Bu vesile ile Kerbela şehitlerimize, peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin efendimize ve ehlibeytine Allahtan rahmet diliyorum. Toplam 100 bin kase aşure yaptık. Burada 2 saat içinde 50 bin kişiye aşure ikram edeceğiz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık