Üniversitenin Yolu Esenyurt Belediyesinin Hazırlık Kurslarından Geçiyor

Esenyurt Belediyesinin ücretsiz olarak hizmet veren hazırlık kurslarına katılan öğrenciler üniversite sınavında büyük başarı gösterdi. Öğrencilerin büyük bir bölümü bir fakülteyi kazandı.

Üniversitenin Yolu Esenyurt Belediyesinin Hazırlık Kurslarından Geçiyor
  • 13 Eylül 2018, Perşembe 15:49
Esenyurt Belediyesinin ücretsiz olarak hizmet veren hazırlık kurslarına katılan öğrenciler üniversite sınavında büyük başarı gösterdi. Öğrencilerin büyük bir bölümü bir fakülteyi kazandı.
Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen hazırlık kursları üniversiteye girişin anahtarı oldu. Hazırlık kurslarına katılan 1333 öğrenciden 674ü bir bölüme yerleşirken 100den fazla öğrenci de fakültelere kayıt yaptırma hakkı elde etti. Kazanan öğrencilerden 323ü lisans, 338i ise ön lisans bölümlerine yerleşme hakkı elde etti. Ek kontenjanlar ile 403 öğrencinin daha bir bölüme yerleşmesi beklenirken, 2 öğrenci tıp, 3 öğrenci diş hekimliği, 49 öğrenci mühendislik, 1 öğrenci eczacılık, 6 öğrenci hukuk, 12 öğrenci mimarlık, 50 öğrenci eğitim, 4 öğrenci harp okulu, 33 öğrenci ilahiyat, 41 öğrenci sağlık bilimleri bölümlerine girdi. Öğrencilerden 1i Boğaziçi, 1i ODTÜ, 4ü Yıldız Teknik, 2si İTÜ, 8i KTÜ, 5i Hacettepe, 10u Marmara, 7si İstanbul, 7si ise Uludağ Üniversitelerinden bir bölüm kazandı.

Öğrenciler üst seviyeden hazırlanıyor
Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen hazırlık kursları, her yönüyle eksiksiz eğitim hizmeti veriyor. 12nci sınıf ve mezun grubu öğrenciler, eğitim görürken kurslardan hafta içi mezun grupları, hafta sonu 12nci Sınıflar ücretsiz olarak yararlanıyor. Bu kurslarda eğitim görmenin tek şartı Esenyurtta ikamet etmek. Kurslarda ayrıca ders kaynakları ücretsiz olarak dağıtılırken, her ay deneme sınavları ücretsiz olarak yapılıyor. Öğrenciler için üniversite ortamında deneme sınavları yapılıyor, üniversite gezileri ve motivasyon seminerleri düzenleniyor. Velilerle sürekli irtibat halinde olan kurum öğrencilere rehberlik eğitimleri veriyor. Öğrenciler kursa başlamadan önce seviye belirleme sınavı yapılarak sınıflara ayrılıyor. Kurslarda 30-35 kişilik sınıflarda eğitim gören öğrencilere ücretsiz sandviç ve meyve suyu ikramı yapılıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık