Uluslararası Yıllık Balkan Konferansı Zagrebte Düzenleniyor

Uluslararası Yıllık Balkan Konferansı, bu yıl Hırvatistanın başkenti Zagrebte düzenleniyor.

Uluslararası Yıllık Balkan Konferansı Zagrebte Düzenleniyor
  • 25 Eylül 2018, Salı 18:20
Uluslararası Yıllık Balkan Konferansı, bu yıl Hırvatistanın başkenti Zagrebte düzenleniyor.
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve İstanbul Üniversitesi iş birliğiyle 8incisi düzenlenecek olan konferans, 26-28 Eylül 2018de tarihlerinde Zagreb Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşecek.
Konferansta tarih, sanat, ekonomi ve hukuk alanlarında bölgenin ortak tarih ve kültürüne yönelik değerlendirmeler yapılacak. Balkan ülkeleri arasındaki göç, ticaret, kültürel etkileşim ve bölgedeki Osmanlı mirası da etkinlikte ele alınacak konular arasında bulunuyor. Yurt içi ve yurt dışından alanında uzman 70 bilim insanının bildiri sunacağı etkinlikte 2 gün boyunca eş zamanlı 15 oturum düzenlenecek. Etkinlikte ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Osmanlı Belgelerinde Hırvatistan” adlı sergi de ziyarete açılacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık