Uluslararası Haccp Eğitimi Toplantısı

Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği alan Gıda ve Yem Güvenliği için HACCP Eğitim Modüllerinin AB Standartlarında Oluşturulması isimli projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Uluslararası Haccp Eğitimi Toplantısı
  • 24 Temmuz 2018, Salı 11:56
Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği alan Gıda ve Yem Güvenliği için HACCP Eğitim Modüllerinin AB Standartlarında Oluşturulması isimli projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.
Bir oteldeki toplantıya; Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Alkan ve müdür yardımcıları, şube müdürleri, Almanya-İngiltere-Slovakya-Ankara Üniversitesinden proje ortaklarının temsilcileri, Eskişehirde bulunan resmi kurumlar, belediye başkanlıkları, sivil toplum kuruluşlarının ve bazı gıda firmalarının yetkilileri olmak üzere 120 kişi katılım sağladı.
Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, yaptığı konuşmada, bu proje ile Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi olan HACCP ile gıda güvenliğinin sağlanması adına olumlu gelişmeler sağlanacağını, proje kapsamında hazırlanan 8 adet eğitim modülünün Türkçe, İngilizce, Almanca ve Slovakça dillerinde olması ile uluslararası boyutu olduğunu, Eskişehir ve ülkemiz için önemini vurguladı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Alkan ie konuşmasında; Erasmus Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projeleri başvuru sonuçlarına göre; Avrupa Birliği Komisyonuna sunulan 287 adet proje teklifinden, Yenilik Geliştirmeye Yönelik Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 25 proje teklifinin hibe almaya hak kazandığını, İl Müdürlüğünün projesinin de bu projeler arasında yer aldığını ifade etti. Projenin Türkiyede ilk olması ve pilot proje olması ve 35 dersin 4 dilde hazırlanması ile sadece ülkemizde değil tüm AB ülkeleri ve diğer ülkelerde de ilgili kişiler uzaktan eğitim alacaklarından kurumsal, bölgesel ve uluslararası düzeyde olumlu etkilerinden bahsetti. Böylelikle Gıda Güvenliği ve HACCP Uygulamalarında ülkeler arası farklılıkların en aza indirileceğini ifade etti.
Proje koordinatörü Veteriner Hekim Dr. Hatice Olcay; projenin somut ve soyut kazanımları, amacı, hedefleri, HACCP Eğitim Modüllerinin içeriği hakkında bilgi verdi.
Projenin Almanya Ortağı Tuncay Özer; Proje web sitesi ve ICT Eğitim Modüllerinin teknik özellikleri, sınav ve sertifika şartları hakkında, Slovakya Tarım Üniversitesinden Dr. Peter Zajac ise Slovakyadaki HACCP Uygulamaları hakkında bilgi verdi.
Projenin kapanış toplantısında proje ortağı Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli; Gıda Güvenliğini Etkileyen Tehlikeler ve HACCP konularında sunum yaptı.
Eğitim sonunda kapanış konuşması yapılarak, anı fotoğrafları eşliğinde iyi dilek ve temenni ile toplantı ve öğle yemeği sonrası program sonlandırıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık