Ulusal Basın Mensupları Fhgcyi Ziyaret Etti

Elazığa gelen ulusal basın mensupları Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetini (FHGC) ziyaret etti.

Ulusal Basın Mensupları Fhgcyi Ziyaret Etti
  • 21 Ekim 2018, Pazar 14:11
Elazığa gelen ulusal basın mensupları Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetini (FHGC) ziyaret etti.
Elazığın daha etkin tanıtımını sağlamak amacıyla İstanbul ve Ankaradan gelen ulusal medya muhabirleri, gazeteciler ile Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı üyeleri, FHGCyi ziyaret etti. Kafile ziyaretinde FHGC Başkanı Semih Erdem ve Elazığdaki medya mensupları ile bir araya geldi.
Cemiyetin 30 yılı aşkın bir tarihi olduğunu belirten Başkan Semih Erdem, “100 e yakın üyemiz var. Bunun 36sı sarı basın kartı sahibidir. Bizim ayrıyeten cemiyetimiz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna üyedir. Orada sarı basın kartlı 3 tane temsilcimiz var. 2 ayda bir toplantı yapıyoruz. Biz gittiğimiz yerlerin tanıtımını yapıyoruz. Gerek televizyonda gerekse yazılı basında elimizden geleni yapıyoruz. Bir meslek taşınız olarak sizden bu tanıtımı bekliyoruz. Elazığ Doğu da olmasına rağmen huzurlu bir yerdir. Terör hiç girmemiştir. Buda bizim için büyük bir avantajdır” dedi.
Aralarında Türkiyenin çeşitli yerlerinde gazetecilerin olduğunu aktaran Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtıma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlayan ise , “Şehri ve Harputu tanıtmayı amaçladık. 2018 tarihinde Harput, UNESCOnun geçici listesine alındı. Bu projeyi de Elazığ Belediyesi ile yürüttük. Elazığı laf ve yazı ile tanıtmak çok zor. İfade etmek anlatmak işin en kolay yöntemidir. Kelimeleri değiştirerek olduğundan daha iyi yada daha kötü gösterebilirsiniz. Bende bu yöntemi çok benimsemiyorum. Yöntem göze hitap etmektir. Direk görmektir. Gördükten sonra orayı değerlendirmektir” diye konuştu. Çeşitli belgeseller çektiğini dile getiren yapımcı Erdem Noyan ise, “17inci belgeseli Elazığda çektim. Hayalimde hep Harput belgeselini çekmek vardı. Nihayet gerçekleşti. Elazığda tarih ve kültür belgeseli çekiyorum. Belgeseli geçen hafta bitirdim. Kurgular bitince teslim edeceğim. Elazığ da yaptığım belgesel memleketimizi daha iyi tanıtacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık