Uludağda Şenlik Var

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı BTM, bilime meraklı her yaştan insanı Uludağın zirvesinde buluşturacak.

Uludağda Şenlik Var
  • 26 Temmuz 2018, Perşembe 12:39
Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı BTM, bilime meraklı her yaştan insanı Uludağın zirvesinde buluşturacak.
‘Doğa ve Bilim Şenliği, 11-12 Ağustos tarihlerinde Sarıalanda gerçekleştirilecek. Tamamen ücretsiz düzenlenecek faaliyetlerle bilimseveler gün boyu doğa ile iç içe bilimsel atölyelere katılabilecek, yürüyüş yaparak Uludağın eşsiz güzelliklerini keşfedecek. Gece yarısına dek sürecek şenliğe katılanlar, bilimle iç içe unutamayacakları bir gün geçirecek.
Renkli şenlikte tabiat yürüyüşlerinin yanı sıra ahşap ev, geri dönüşüm mikroskobu, kuş yemi ve kuş yuvası yapımı ile topraksız tarım, volkanik patlama ve ipekböceği besleme gibi onlarca farklı konuda ücretsiz birçok atölye çalışması da yapılacak. Şenlik alanındaki atölye çalışmalarına kayıt yaptırarak, bütün etkinliklerden ücretsiz yararlanabilecek. 10.00-18.00 saatleri arasında atölye ve doğa yürüyüşlerinin de yer alacağı şenlik, akşam 22.00-02.00 saatleri arasında gökyüzü gözlemi ile son bulacak. Bursa BTMnin Uludağ Sarıalandaki ‘Doğa ve Bilim Şenliğine ilişkin bilgi almak isteyenler, www.bursabilimmerkezi.org web sayfasını ziyaret edebilecek.
Yüzyılın ay tutulmasına hazır mısınız?
Bursa BTM tarafından Bursalı amatör astronom Hasip Sönmezalp adına Mihraplı Kent Parkında organize edilen ‘Gökyüzü Gözlemi için de geri sayım sürüyor. 27 Temmuz akşamı 21.00 ile 01.00 saatleri arasında organize edilecek faaliyete katılacak olanlar, yüzyılın en uzun ay tutulmasına şahitlik edecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık